Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Eerste hulp bij talenonderwijs voor anderstalige nieuwkomers - Opleiding op maat

Waarom?

Het onderwijs kent tegenwoordig behoorlijk wat ‘neveninstromers’. Anderstalige kinderen met diverse achtergronden en mogelijkheden komen plots in de klassen terecht en moeten zo snel mogelijk geholpen worden om deel te nemen aan het klas- en schoolleven. Vooral de taal kan hierbij een probleem zijn.

Taalontwikkeling van anderstaligen is te vergelijken met kleine kinderen die na de geboorte een moedertaal leren. Eerst wordt door de docente de algemene taalontwikkeling bij kinderen aandachtig bekeken om daarna de vergelijking te maken met tweede-taalleerders. Hiervoor kan zij putten uit haar eigen ervaringen als leerkracht ‘Anderstalige nieuwkomers’.

Tijdens de opleiding komen praktische tips en methodieken aan bod die je meteen in de klas kunt toepassen. Het doel is leerkrachten, directies en zorgcoördinatoren uit het basisonderwijs op weg te zetten om op een gefocuste manier basistaal aan te brengen en in te oefenen.

Een laatste deel van de opleiding wordt voorzien om de methode van Matti en Mona te leren kennen, een multimediaal pakket ontwikkeld om anderstalige kinderen op een efficiënte manier de eerste stappen te laten zetten in het Nederlands. Een flexibele methode die in elke mogelijke klas- en/of schoolsituatie kan worden gebruikt.

Deze praktische vorming heeft tot doel leerkrachten, directies en zorgcoördinatoren uit het  basisonderwijs op weg te zetten hoe ze op een gefocuste manier basistaal aan kunnen brengen en oefenen.

Wie geeft deze opleiding?Docent: Stefanie Lannoo, Leerkracht ‘Anderstalige nieuwkomers’, Taalcoördinator Vrije lagere school Westdiep in Oostende, Auteur Matti en Mona

 

DoelpubliekOp maat van: leerkrachten, directies, zorgcoördinatoren, … in het basisonderwijs, maar ook logopedisten, … die anderstalige kinderen op een efficiënte manier de eerste stappen willen laten zetten in het Nederlands. Deze vorming is interessant voor de gebruikers van de methode Matti en Mona, maar ook voor de nietkenners een must!

Vraag een offerte op maat aan

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief