Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Allergenen - Opleiding op maat 

Waarom?

Voedselallergie is in opmars. Niet alleen omdat er meer slachtoffers vallen, maar ook omdat steeds meer ondernomen wordt binnen de voedingsindustrie om de allergische consument bij te staan. Allergenen vormen het ‘nieuwe’ gevaar in elke HACCP-analyse, waardoor steeds meer maatregelen opduiken ter beheersing van productieprocessen in de voedingsindustrie.

Tijdens deze opleidingsnamiddag zal:

  1. een stand van zaken meegegeven worden met betrekking tot de prevalentie van voedselallergie. Met de focus op de allergenen die steeds meer slachtoffers maken, wordt er getracht hiervoor een verklaring te geven.
  2. enerzijds stilgestaan worden bij de wettelijke verplichtingen en anderzijds bij de vereisten vanuit certificatiesystemen. De implementatie van een allergenenmanagement heeft hierdoor de meeste voedingsbedrijven reeds bereikt, maar er wordt nog steeds geworsteld met kruiscontaminatie.
  3. dieper ingegaan worden op de ‘grijze zone’ en worden drempelwaarden en analysemethodes besproken. Om af te sluiten, wordt het VITAL systeem uitgebreid besproken.

Wie geeft deze opleiding? Docent: Eveline Notebaert

Als bio-ingenieur in de scheikunde heeft Eveline Notebaert jarenlange ervaring opgedaan als kwaliteitsmanager in de voedingsindustrie. Sinds de oprichting van Q-Support heeft ze vele voedingsbedrijven bijgestaan in de aanpak van allerhande problematieken met betrekking tot voedselveiligheid, wettelijkheid en kwaliteit

DoelpubliekOp maat van: kwaliteitsverantwoordelijken en bedrijfsleiders in voedingsbedrijven die up-to-date willen zijn en blijven inzake voedselveiligheid

 

 

Vraag een offerte op maat aan

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief