Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Zeg het met een wiskundevideo

Wiskunde geven is een uitdagende opgave, zeker als je abstracte thema's moet aanbrengen. De nodige tijd om iets onder de knie te krijgen, verschilt bovendien van leerling tot leerling. Om leerlingen te ondersteunen, bieden onze wiskundemethodes lesvideo's die de toepassing van leerstof uit de les visueel, auditief en concreet herhalen. Ontdek de lesvideo's hier. 👇

VBTL en Nando

Van Basis tot Limiet (VBTL) is een totaalmethode wiskunde voor de 1e graad A-stroom, het materiaal voor de 2e graad wordt aangepast volgens de hervormingen van het secundair onderwijs voor doorstroom- en dubbele finaliteit. Voor de 3e graad is VBTL geschikt voor ASO, TSO en KSO. VBTL is al jaar en dag dé referentie in wiskundeonderwijs in Vlaanderen.

Nando is de nieuwe methode wiskunde voor de 1e graad A-stroom en het materiaal voor de 2e graad wordt aangepast volgens de hervormingen van het secundair onderwijs voor doorstroom- en dubbele finaliteit. Nando biedt alle onderwijsnetten vernieuwend en motiverend wiskundeonderwijs aan met een sterke focus op differentiatie. Nando is een wiskundemethode met pit.

Vergelijkingen oplossen - 1e jaar

Evenredigheden - 2e jaar

Reële getallen en de getallenas - 3e jaar

Max-wiskunde 

Max-wiskunde is een nieuwe methode wiskunde voor de B-stroom. De methode sluit volledig aan bij de nieuwe eindtermen. Max brengt begrippen, concepten, eigenschappen en methodes aan in betekenisvolle contexten. Zo ontdekken de leerlingen de samenhang en wisselwerking tussen wiskunde en de maatschappij waarin ze leven. Daarnaast schenken we consequent aandacht aan probleemoplossend denken.

Rekenen met negatieve getallen - 1e jaar

Benieuwd naar alle lesvideo's? Je vindt alle filmpjes op ons digitale platform POLPO door te filteren op type 'video' bij Lesmateriaal.

NAAR POLPO »

POLPO

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief