Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Ben jij een Natuur-talent? Doe de quiz!

Tegenwoordig doen we het allemaal: wandelen en fietsen door natuurgebieden. Maar welke krachten spelen een rol bij het fietsen of het trotseren van wind en regen? Welke dieren en planten kom je tegen en waarom? Je leert het in de modules van Isaac-natuurwetenschappen en de bijbehorende Kahoot!-quiz.

Hieronder blader je door twee modules van Isaac-natuurwetenschappen. Aan elke module is een leuke Kahoot!-quiz gekoppeld die je leerlingen kunnen maken als zelftest op het einde van het thema. Good luck! 🍀

Hoe start je een Kahoot!-quiz? 
1 - Klik hieronder op een van beide buttons met Doe de quiz.
3 - Je komt op de website van Kahoot!: kies rechtsboven voor Play as guest.
4 - Je krijgt een klein venster met Log in to save results, maar kies onderaan voor Continue as a guest.
5 - Klik op de groene button Classic.
6 - Je krijgt bovenaan een PIN toegewezen: open een nieuw tabblad en surf naar www.kahoot.it. Geef daar je PIN in.
Tip! Je kan ook de Kahoot!-app downloaden op je smartphone en je PIN daar ingeven.
7 - Bevestig je PIN door op Enter te klikken en kies daarna een Nickname en klik op Ok, go!
8 - Je nickname verschijnt op jouw computerscherm. Druk rechts op Start om aan de quiz te beginnen.

Planeet vol spanning

In de module Planeet vol spanning staan krachten centraal. Je leerlingen leren over veelvoorkomende natuurkrachten en focussen dan in het bijzonder op drukkracht, trekkracht, zwaartekracht en wrijvingskracht. Ze maken hier meteen kennis met de mogelijke effecten van krachten. Daarna worden krachten vanuit een meer wiskundige hoek bekeken volgens het vectormodel. Ook de grootheden, eenheden en hun symbolen komen aan bod, zoals de newton. Via oefeningen ontdekken leerlingen wat het aangrijpingspunt, de grootte, de richting en de zin van een kracht is. Een apart stuk is ook gewijd aan zwaartekracht en het zwaartepunt. Het laatste hoofdstuk behandelt de faseovergangen.

Wijs me de weg 

In Wijs me de weg (natuurwetenschappen) ligt de klemtoon op het gedrag en de opbouw van een organisme. Deze module maakt je leerlingen ook wegwijs in de structuur en samenstelling van biotopen, zowel op kleine als op grote schaal. Hier leren ze bovendien hoe cruciaal voedselrelaties tussen de organismen zijn voor het voortbestaan van biotopen en maken ze kennis met de noodzakelijke wisselwerking tussen producenten, consumenten, detrivoren en reducenten. Dit alles wordt visueel in kaart gebracht aan de hand van een voedselketen, - web of -piramide. Tot slot worden de opbouw van organismen in het algemeen en de bouw van een plantaardige cel onder de loep genomen.

 

BEKIJK MEER MODULES »

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief