die Keure Educatief

Jouw leerplatform
voor het secundair onderwijs

 • Lesmateriaal en bordboeken delen
 • Taken klaarzetten
 • Rijk aanbod digitale oefeningen
 • Focus op zelfstandig leren
 • Uitgebreid resultatenoverzicht

Polpo, al je leren binnen handbereik

Polpo is het digitale platform van die Keure voor het secundair onderwijs. Je vindt er bordboeken, lessuggesties, oefeningen en extra digitaal materiaal bij jouw lesmethodes. De leerkracht tijdswinst bezorgen en de leerling leerwinst, dat is de missie van Polpo.

Bordboek

Werk met de digitale versie van de boeken en deel ze met je klas. Maak aantekeningen die automatisch ook zichtbaar zijn voor je klas . De leerling heeft direct toegang tot het hele boek, de oplossingen deel je pagina per pagina.

Bordboek methode Frans Audace

Correctiesleutel wiskundemethode VBTL

Les- en oefenmateriaal

Op Polpo vind je naast het bordboek ook lessuggesties, oefeningen en al het extra digitale materiaal bij jouw lesmethodes van die Keure: jaarplan, handleiding, correctiesleutels …

Zelfstandig leren en oefenen

Deel het bordboek en al het bijhorende oefenmateriaal netjes opgedeeld volgens de inhoudstafel van de methode met je leerlingen. De leerlingen kunnen zelfstandig aan de slag met alle beschikbare digitale materiaal. Jij kan eenvoudig de resultaten binnen de inhoudstafel opvolgen. Materiaal selecteren en delen via bundels kan maar hoeft niet meer.

Onze wiskundemethodes zijn voorzien van uitgebreide interactieve GeoGebra-applets en Algebrakit-oefenreeksen:

 • De GeoGebra-applets zijn door dezelfde auteurs samengesteld en bieden extra didactisch materiaal en oefenmateriaal aan bij het leerboek. De leerlingen hebben automatisch toegang.
 • Met Algebrakit kiest de leerling het niveau van de oefenreeks en krijgt de leerling contextuele hints om tot de oplossing te komen. Met de wiskunde-editor is het heel eenvoudig om een antwoord in te geven. Als leerkracht zie je hoe vaak de leerling met Algebrakit oefent en op welk niveau.

Algebrakit

Resulaten Algebrakit

Evaluatiemateriaal

Elke lesmethode voorziet evaluatiemateriaal zoals toetsen en voorbeeldvragen die beschikbaar staan als download op Polpo.

Differentiatie

Verdeel de klas in groepen en werk een aangepast traject uit. Zo daag je zowel sterke als zwakkere leerlingen uit.

Taken

De leerkracht kan op Polpo taken klaarzetten en opvolgen. Stel een taak samen voor je leerling(en) en win tijd: de online oefeningen worden automatisch verbeterd. Voeg instructiemateriaal toe aan de taak om de leerling gericht te begeleiden. 

Resultatenoverzicht

Bekijk de resultaten van de oefeningen die gemaakt werden in een taak of volg de beschikbare oefeningen binnen een hoodfstuk op.

Resultatenoverzicht

Leerkrachten

Een licentie voor een schooljaar (vervalt op 15 september) is geldig voor het hele leerkrachtenteam.

Overzicht prijzen

Klik hier om de prijslijst te raadplegen. De boekenverantwoordelijke bestelt licenties via het platform, een licentie is geldig voor het hele leerkrachtenteam.

Werken jullie louter digitaal en kopen jullie geen papieren boeken meer aan? Dan betaal je per leerling de helft van de prijs van het boek.

Leerlingen

Toegang tot Polpo is inbegrepen in de prijs van het leerlingenmateriaal. Leerlingen kunnen meteen een account aanmaken, zonder voucher.

Automatische verlenging van jouw Polpo-licenties

De huidige Polpo-licenties van jouw school worden automatisch verlengd voor volgend schooljaar. Wil je liever zelf je licenties hernieuwen, dan kun je als beheerder het automatisch verlengen uitschakelen in je Polpo-account.

Wil je licenties kopen voor nieuwe methodes?

De schoolbeheerder bestelt met een admin-account de Polpo-schoollicenties en beheert de toegang voor het leerkrachtenteam. Via Smartschool verloopt de koppeling met de leerkrachten automatisch. 
Als leerkracht bestel je geen individuele licenties, neem contact met je schoolbeheerder. Als school kies je zelf wie de rol van schoolbeheerder invult.

Licenties bestel je op Polpo of via de webshop van die Keure. Opgelet: via de webshop kan bestellen enkel als je ingelogd bent met een schoolaccount. Heb je nog geen schoolaccount? Mail naar so@diekeure.be.

Vanaf 1 mei bestel je licenties voor volgend schooljaar. De licenties zijn dan onmiddellijk beschikbaar, de leerkrachten moeten deze vervolgens wel nog toevoegen via hun profiel (mijn methodes).

Heb je nog geen schoolbeheerder en wil je toegang als school?

Ben je ICT-beheerder of boekenverantwoordelijke van de school? Klik hier en vul het aanvraagformulier in. We bezorgen de schoolbeheerder een login. 

Smartschool

Polpo biedt een koppeling met Smartschool. Log in met je Smartschool-account en ervaar heel wat Polpo-functionaliteiten binnen Smartschool.

Heb je een vraag over Polpo?

 • Op het platform kun je rechtsboven een rondleiding starten.
 • Bekijk de veelgestelde vragen.
  Tip: bij bepaalde vragen vind je handige instructievideo’s, neem zeker een kijkje.

Vind je het antwoord op jouw vraag niet? Neem dan contact op met de helpdesk via polpo@diekeure.be. We helpen je graag verder!