Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Isaac

Maak kennis met onze Isaac-methodes. Isaac bevat ons materiaal voor exacte wetenschappen:


Eerste graad (A-stroom)

Geïntegreerd, interdisciplinair of multidisciplinair

Isaac-nrt_logo

Isaac-nrt is een methode natuur, ruimte en techniek die bruikbaar is in alle netten en volledig aansluit bij de nieuwe eindtermen. Met Isaac-nrt verwerven jongeren op een methodische wijze betrouwbare feitelijke kennis over natuurwetenschappen, aardrijkskunde en techniek. Isaac is geschikt voor scholen die aardrijkskunde, natuurwetenschappen en techniek geheel of gedeeltelijk interdisciplinair aanbieden.

Vakspecifiek of gedeeltelijk multidisciplinair 

Isaac-natuurwetenschappen

Met Isaac-natuurwetenschappen verwerven jongeren op een methodische wijze betrouwbare feitelijke kennis tijdens het vak natuurwetenschappen. Leerlingen leren een fysische werkelijkheid of een natuurlijk fenomeen vatten aan de hand van natuurwetenschappelijke concepten. Op die manier ontwikkelen leerlingen een rationele geest om zich wetenschappelijke te positioneren t.o.v. maatschappelijke vraagstukken. Isaac-natuurwetenschappen is een apart verkrijgbaar onderdeel van de geïntegreerde methode Isaac-nrt.

Isaac-aardrijkskunde

Met Isaac-aardrijkskunde verwerven jongeren op een methodische wijze betrouwbare feitelijke kennis tijdens het vak aardrijkskunde. Leerlingen leren op een specifieke manier naar de omgeving kijken en leren er verantwoord mee om te gaan. Zo komen ze in contact met duurzaamheid en ecologie. Op die manier ontwikkelen leerlingen kansen om te groeien in en deel te nemen aan een technologisch-wetenschappelijk gefundeerde maatschappij. Ze leren nadenken over de relatie tussen wetenschappelijke evoluties en visies op mens- en wereldbeeld. Voor de eerste graad is Isaac-aardrijkskunde een apart verkrijgbaar onderdeel van de geïntegreerde methode Isaac-nrt.

Isaac-techniek

Met Isaac-techniek verwerven jongeren op een methodische wijze betrouwbare technisch-wetenschappelijke kennis tijdens het vak techniek. Leerlingen leren technologische verwezenlijking vatten aan de hand van technisch-wetenschappelijke concepten. Op die manier ontwikkelen ze een rationele geest om zich technisch-wetenschappelijk te positioneren t.o.v. maatschappelijke vraagstukken.Verwondering is de motor van deze methode om technische systemen en processen te beschrijven en te verklaren. Vanuit een steeds veranderende maatschappij leren leerlingen technische systemen op een verantwoorde manier te hanteren, realiseren, modificeren of ontwikkelen. Dankzij deze technisch-wetenschappelijke vaardigheden krijgen leerlingen de kans om te groeien in autonomie en verbondenheid. Isaac-techniek is een apart verkrijgbaar onderdeel de geintegreerde methode Isaac-nrt.

Tweede en derde graad

Isaac-aardrijkskunde

Isaac-aardrijkskunde is bestemd voor alle studierichtingen uit de doorstroomfinaliteit en de dubbele finaliteit. Met Isaac-aardrijkskunde verwerven jongeren op een methodische wijze betrouwbare feitelijke kennis. Leerlingen leren op een specifieke manier naar de omgeving kijken en leren er verantwoord mee om te gaan. Zo komen ze in contact met duurzaamheid en ecologie. Op die manier ontwikkelen leerlingen kansen om te groeien in en deel te nemen aan een technologisch-wetenschappelijk gefundeerde maatschappij. Ze leren nadenken over de relatie tussen wetenschappelijke evoluties en visies op mens- en wereldbeeld.

 

Isaac-fysica

Isaac-fysica is bestemd voor studierichtingen uit de D-finaliteit. Er zijn drie versies: één voor de richtingen met 1 uur fysica, één voor de richtingen met 2 uur fysica en één voor de richtingen met 3 uur fysica. De methode sluit aan bij de nieuwe eindtermen en brengt betrouwbare feitelijke kennis aan op een methodische wijze. Isaac-fysica zet wetenschappelijke concepten in om een fysische werkelijkheid te vatten en wekt verwondering op. De vele concrete voorbeelden uit de hedendaagse leefwereld en een duidelijke structuur zorgen mee voor een gemotiveerd en efficiënt leerproces.

 

Nieuws

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief