Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Wereldgezondheidsdag

Op 7 april vieren we jaarlijks Wereldgezondheidsdag (World Health Day). Het initiatief werd in het leven geroepen door de Wereldgezondheidsorganisatie van de Verenigde Naties. Het doel? Komaf maken met taboes rond bepaalde ziektes, maar ook de aandacht vestigen op problemen die gelinkt zijn aan ziektes, zoals armoede en gebrek aan onderwijs.

De uitspraak “zolang we maar gezond zijn” mag dan wel cliché klinken, toch zit er waarheid in. Zeker in tijden van corona komt deze zin recht uit het hart. Gezond zijn is een voorrecht en daar staan we soms niet voldoende bij stil. Want jammer genoeg hebben we onze gezondheid niet zelf in de hand. Wat we wél in de hand hebben, is de manier waarop we ons leven leiden. Kiezen voor een gezonde levensstijl, dat doen we helemaal zelf.

Het thema gezondheid bespreken in jouw les

Toon je leerlingen hoe ze een gezonde levensstijl hanteren, bespreek de voedings- en bewegingsdriehoek en leer hen duurzaam omgaan met voeding. Inspiratie vind je in het magazine ‘Vita’ van Hub, onze methode mens en samenleving. Hieronder blader je alvast digitaal door het magazine. 
👇

Ontdek Hub, onze methode mens en samenleving

Hub is een modulaire methode in de vorm van zes aantrekkelijke magazines met hun eigen thema:

  • Vita: voeding en gezondheid
  • Back to business: ondernemen en goede doelen
  • Game on: gaming en social media
  • Passage: reizen en natuur
  • Grinta: sport
  • Plankenkoorts: muziek, film en theater

ONTDEK DE KRACHTLIJNEN » 

ONTDEK DE MAGAZINES »

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief