Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Wereldgezondheidsdag

7 april is Wereldgezondheidsdag. Op die dag wil de Wereldgezondheidsorganisatie niet alleen taboes doorbreken rond bepaalde ziektes, maar ook aandacht schenken aan problemen die een verband hebben met ziekte. Armoede en gebrek aan goed onderwijs, bijvoorbeeld. Gezondheid is een thema dat ons allemaal aanbelangt, reden te meer om het onderwerp aan te snijden in de les wereldoriëntatie.

Gezondheid bespreken met Wouw, onze methode wereldoriëntatie

Wouw 4 - Thema 2: Voel je wel in je vel

Het thema ‘Voel je wel in je vel’ belicht gezondheid in de brede zin van het woord. De leerlingen ontdekken de voedings-, bewegings- en geluksdriehoek. Ze leren o.a. over het skelet, de verzorging van veel voorkomende verwondingen en aandoeningen, leven met een beperking en ze maken kennis met enkele beroepen in de zorg.

Wouw-actie: een gezondheidsmarkt 

Tijdens de Wouw-acties zet je de leerlingen aan het werk. Laat hen bijvoorbeeld een gezondheidsmarkt organiseren op school. Zo gaan ze samen aan de slag om aan anderen te tonen hoe we allemaal gezond kunnen eten, leven en bewegen.

Bekijk de Wouw-actie 👉

BLADER DOOR HET THEMA »

 

Wouw 5 - Thema 7 Mijn lichaam is een fantastische machine

In dit thema verkennen de leerlingen de verschillende systemen die ervoor zorgen dat ons lichaam naar behoren werkt en onderzoeken ze ook wat er zoal fout kan gaan. De leerlingen gaan letterlijk tot op het bot!

Wouw-actie: Dokter BIbber

Nu de leerlingen zoveel weten over het menselijk lichaam, is het tijd om zelf een eigen versie te maken van Dokter Bibber!

Bekijk de Wouw-actie 👉

BLADER DOOR HET THEMA »

Ben je benieuwd naar meer thema's van Wouw?

BEKIJK ALLE THEMA'S PER LEERJAAR » 

wouw logo

 

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief