Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Gratis vakantieboekjes voor thuis

De zomermaanden komen dichterbij en dat betekent zomervakantie voor je leerlingen. Dit jaar zal hun vakantie er waarschijnlijk een stuk anders uitzien. Door de coronacrisis zullen ze wellicht niet op reis gaan. Toch kan een vakantie thuis en met kleine uitstapjes in eigen land ook heel leuk zijn. En dat willen mol en beer je leerlingen graag laten zien met hun gratis vakantieboekjes!

Een dagboek bijhouden is bijzonder leuk als je veel toffe momenten beleeft. Perfect dus voor tijdens de vakantie! Deze vakantie zullen kinderen veel tijd thuis doorbrengen, maar ook dan kunnen ze elke dag uniek maken. De vakantieboekjes van mol en beer bevatten vraagjes over de voorbije dag, maar laten ook dromen over morgen en later. Per dag krijgen de kinderen een vraag voorgeschoteld die inspiratie geeft om zich thuis te amuseren en hen doet uitkijken naar de toekomst

De boekjes zijn geschikt voor kleuters die na de vakantie de overgang naar het 1e leerjaar maken en leerlingen uit het 1e leerjaar zelf. De vragen zijn kort en de kinderen beantwoorden ze door afbeeldingen te omcirkelen, zelf korte woorden te schrijven of hun antwoord te tekenen. Zo triggeren de boekjes de eerste lees- en schrijfvaardigheden en de creativiteit van de (bijna) eerstejaars. Bovendien laat het dagboek hen nadenken over de indeling van hun vakantiedagen en wat ze thuis allemaal graag doen. Zo leren ze zichzelf en hun interesses beter kennen.


Leren lezen in het eerste leerjaar vraagt een specifieke aanpak, maar moet vooral leuk zijn! De vernieuwde mol en beer behoudt de sterke didactiek en krachtlijnen van de bestaande methode. Dankzij de directe systeemmethode werk je met een beperkt aantal steunwoorden waaruit je onmiddellijk zoveel mogelijk letters afzondert. Met die letters vormen we onmiddellijk nieuwe woordjes die we inoefenen en lezen. Zo leren mol en beer de eersteklassers lezen op een vlugge, efficiënte en vooral leuke manier.

 

❗❗❗ ONZE VOORRAAD VAN 30.000 VAKANTIEBOEKJES IS OP ❗❗❗


Maar goed nieuws! Hieronder download je gratis het vakantieboekje.

 

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief