Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Matti en Mona

Eerste hulp bij talenonderwijs aan anderstalige nieuwkomers en taalarme leerlingen.

Matti en Mona is een multimediaal pakket om anderstalige en taalarme kinderen in het lager onderwijs op een efficiënte manier de eerste stappen te laten zetten in het Nederlands.

De methode Matti en Mona werd herwerkt. De krachtlijnen zijn behouden, we gaven de methode een nieuw (digitaal) jasje en voegden nieuwe elementen toe. Die duiden we aan met de picto 'nieuw'.

picto verschil nieuwe matti en mona

Matti neemt de kern voor zijn rekening, Mona staat in voor de uitbreiding. Je bepaalt als leerkracht of begeleider zelf op welk moment je welk thema inzet. Op die manier kun je aansluiten bij andere lessen.

Matti en Mona zijn je partners in de onthaalklas,maar ook in de reguliere klas die geen extra uren ondersteuning krijgen.

Met Kabas, dé digitale toolbox waarmee je op avontuur gaat met je leerlingen, kunnen de leerlingen in de eigen klas (of thuis) verder inoefenen wat ze in de onthaalklas geleerd hebben. Dit materiaal is in de eerste plaats ontwikkeld voor de onthaalklas, maar kan ook perfect functioneren in andere situaties waarin je gefocust basistaal wil aanbrengen en oefenen.

nieuw kabas

Bekijk het webinar

Ontdek de thema's en het materiaal

 

Nieuws

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief