Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Tijd voor Pasen en eitjes

paaseieren

Pasen en natuurlijk de paasvakantie komen eraan. Iets waar we allemaal stiekem naar uit kijken: traditioneel eitjes rapen in de tuin! Maar hoe komt het eigenlijk dat eieren zo typisch zijn voor Pasen?

Pasen is een christelijk feest en verwijst naar de herrijzenis van Jezus na zijn kruisiging. Je denkt bij het versieren van een paasboom of het schilderen van kleurrijke paaseieren misschien niet meteen aan die gebeurtenis, maar er is wel degelijk een link. Een ei met daarin een kuiken staat namelijk symbool voor het ontstaan van nieuw leven. Dat we op Pasen graag chocolade-eitjes rapen (en vooral eten) en overal verwijzingen naar kuikens zien, danken we dus aan deze eeuwenoude vergelijking.

paaskuikens

Bovendien verwijzen eitjes die uitkomen ook naar het begin van de lente. We zouden het in deze uitzonderlijke tijd bijna vergeten, maar de natuur blijft niet stilstaan. De zon begint meer en meer te schijnen, alles begint te bloeien en kleine dieren komen ter wereld. Of uit hun ei 😉. Stuk voor stuk mooie en hoopvolle gebeurtenissen om extra van te genieten.

Een kuikentje dat misschien ook wat kan helpen in deze periode, is dat van Krak. Ons wiskunde-aanbod voor hoogbegaafde leerlingen is ideaal voor leerlingen van het 1e tot het 6e leerjaar die graag bezig zijn met wiskunde in al haar vormen en op zoek zijn naar wat meer uitdaging. De methode bestaat uit thematische wiskundebundels die bedoeld zijn voor zelfstandige verwerking. Krak is daardoor makkelijk thuis te gebruiken en bovendien inzetbaar naast elke andere wiskundemethode.

 

 

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief