die Keure Educatief

LUNA

Winactie Poëzieweek

Tijdens de Poëzieweek 2024 vroegen we jullie om met je klas gedichten te schrijven rond het thema ‘thuis’. Luna voelt zich bijvoorbeeld helemaal thuis in de ruimte. Omdat ze haar thuis graag met jullie wil delen, maakte je kans op een klasuitstap naar een volkssterrenwacht in jouw buurt! 

Poëzieweek 2024

Van 25 tot 31 januari was het opnieuw tijd om je potlood, pen en papier erbij te nemen voor de Poëzieweek. Een week om met je klas te rijmen, te dichten en heel poëtisch uit de hoek te komen. Het thema van deze editie was ‘thuis’, een woord dat voor iedereen een persoonlijke betekenis heeft. Een leuk uitgangspunt dus voor elke schrijver in de klas!

Voel je thuis met Luna

Luna is de ruimtevaarder die jouw leerlingen in haar methode schrift een soepel, vlot handschrift aanleert. Tijdens deze Poëzieweek gaf ze hen een extra leuke opdracht om op schrift en creatief schrijven te oefenen:

Schrijf een gedicht over de plaats waar jij jezelf echt thuis voelt.
 

Het thema ‘thuis’ hoeft namelijk niet alleen te gaan over het huis waar je woont en ‘thuis bent’. Ook jezelf ergens ‘thuis voelen’ is een voorwaarde om ergens thuis te kunnen zijn. Hoewel Luna op aarde woont, voelt ze zich als ruimtevaarder ook helemaal thuis in de ruimte tussen de planeten en de sterren. Daar voelt ze zich helemaal zichzelf. 

Resultaten en winnaar

We daagden jouw leerlingen uit om een eigen gedicht te schrijven over waar ze zichzelf thuis voelen, en die gedichten t.e.m. 31 januari 2024 met ons te delen. Lees hier het wedstrijdreglement. De voorbeeldgedichten van Luna gaven alvast wat inspiratie, maar al snel bleek dat jullie leerlingen zelf al tonnen creatieve ideeën klaar hadden voor hun gedichten.

We kregen ontzettend veel mooie werkjes binnen en waren overdonderd van het schrijf- en tekentalent van alle jonge dichters uit verschillende scholen en leerjaren. We zijn heel blij dat ieder van hen een favoriet plekje heeft waar hij of zij zich helemaal thuis voelt. Van kamer, dansschool en het bos tot het voetbalveld, de grootouders en de school, of zelfs de ruimte zoals Luna. We willen alle deelnemers heel erg bedanken voor de grappige, rijmende, ontroerende, schoon geschreven en zelfs digitaal ontworpen gedichten!

Van al jullie leuke klassen, mochten we één klas gelukkig maken met een gratis uitstap naar een volkssterrenwacht in de buurt. 🤩  En die gelukkige klas is geworden … het 3e leerjaar van juf Mireille uit de VBS Nieuwenhove in Waregem! Proficiat en veel plezier tussen de sterren! ⭐⭐⭐

Luna

Ontdek schrift met Luna

Net zoals Krullenbol, onze methode voorbereidend schrijven voor het kleuteronderwijs, ziet ook de methode schrift Luna schrijfonderwijs als bewegingsonderwijs. Luna leert jouw leerlingen naast een goede pengreep en zithouding, een vloeiend, leesbaar en eenvoudig handschrift aan om hun hele leven lang vlot te gebruiken.

🚀 Schrijven vanuit bewegen
🚀 Voor links- en rechtshandigen
🚀 Unieke schrijfapp