die Keure Educatief

ALGEMEEN

Leerstof bij de hand met posters aan de wand

Tussen oktober 2023 en februari 2024 kon je meedoen met onze posteractie om leerrijke posters van verschillende vakgebieden en methodes te ontvangen. 

Een poster voor elk vakgebied

In maart 2023 ontving je jouw posterset en fleurde je jouw klaslokaal op met tal van leerrijke posters van Isaac, Hub, Max, Enter, VBTL, Nando, Audace, Krass en Janus!

Deze actie is ondertussen afgelopen. 

Maak kennis met ons blended aanbod

Ben jij op zoek naar een nieuwe methode die inzet op blended learning? Wil je onze methodes graag van dichterbij bekijken? Contacteer jouw adviseur of vraag jouw beoordelingsexemplaar aan! 

Alleen maar voordelen

Educatieve hulpmiddelen zoals spellingsregels en geheugensteuntjes in de vorm van posters aan de muur kunnen niet enkel positief bijdragen aan het leren, maar hebben nog veel meer voordelen.

We sommen ze graag voor jou op!  👇

De kracht van herhaling

Visuele geheugensteuntjes aan de muur kunnen positief bijdragen aan het onthouden van de leerstof  en bijgevolg aan de prestaties van leerlingen doordat ze regelmatig herinnerd worden aan de opgedane leerstof. Leerkrachten kunnen ernaar verwijzen tijdens hun les, het inzetten als samenvatting van de leerstof of het gebruiken als geheugensteuntje voor de leerlingen. 

Meer fleur in je lokaal

Posters zijn niet alleen handig en praktisch, ze brengen je lokaal ook tot leven. Posters maken je lokaal uitnodigend en aantrekkelijk, wat op zijn beurt weer kan zorgen voor gemotiveerde leerlingen. Naast het visuele aspect speelt het ophangen van posters ook in op een ander aspect, namelijk dat de leerstof erdoor altijd inzetbaar en zichtbaar blijft

Match met de leerstof

Posters hebben dus tal van (educatieve) voordelen, maar de effectiviteit van die posters is wel afhankelijk van twee zaken. Enerzijds moet de informatie op de posters overeenstemmen met de topics die aan bod komen in je lessen en anderzijds moet je de posters voldoende aandacht schenken tijdens je lessen. Posters die niets te maken hebben met de gegeven lesinhoud kunnen mogelijks zorgen voor afleiding. Hou daar dus zeker rekening mee!