die Keure Educatief

VERREKIJKER

Poëzieweek

Voor de elfde keer mogen we een week lang creatieve teksten bovenhalen tijdens de Poëzieweek van 26 januari t.e.m. 1 februari. Dit jaar is het thema vriendschap, herkenbaar voor jong en oud en onnmisbaar voor iedereen. Schrijf gedichten, print ze af en vul je school ermee! Download alvast onze leuke voorbeelden.

Thema vriendschap

Geef de vriendschap tussen je leerlingen een boost door hen persoonlijke gedichten te laten schrijven voor elkaar. Stel je leerlingen bv. een concrete vraag waarmee ze in hun gedicht aan de slag kunnen: Welke vriend(in) zou je graag meenemen naar de maan? Kunnen ook dieren of spullen voor jou een vriend zijn? Wat zou jij jouw beste vriend(in) graag cadeau doen? Is verliefd zijn soms hetzelfde als vriendschap?

Download en hang op!

Download alvast enkele toffe voorbeelden via de knop hieronder. De eerste vier gedichten komen uit de leesboekjes van onze taalmethode Verrekijker. Benieuwd naar meer? Blader hier door het boekje van de Verrekijkerbieb voor het 2e leerjaar. Druk gedichten af en hang ze op in de school om je klas te inspireren voor eigen gedichten. Op vrienden kun je rekenen, dus voor vrienden mogen we ook wel eens dichten!