die Keure Educatief

MUZEMUNDO

Lesideeën voor Kunstendag voor Kinderen

Haal de artiest in je leerlingen maar naar boven! Naar aanleiding van de Kunstendag voor Kinderen op 19 november doken wij voor inspiratie in de gloednieuwe activiteiten van onze digitale boekenkast voor muzische vorming: Muzemundo.

Wat is Kunstendag?

Al voor de 12de keer organiseert de Vlaamse Overheid in samenwerking met o.a. Ketnet de Kunstendag voor Kinderen. Die dag leven kinderen tot 12 jaar zich helemaal uit met theater, film, muziek, dans, architectuur, literatuur en/of beeldende kunst tijdens verschillende activiteiten.

Creatieve inspiratie die bij je klas past

Hoe je de Kunstendag graag invult in jouw klas hangt af van welke interesses je terugvindt in jouw gevarieerde klasgroep. Door het ruime scala aan ideeën en activiteiten biedt de digitale methode Muzemundo voor ieder wat wils. Bovendien zijn de activiteiten ook makkelijk af te stemmen op de thema’s uit onze methode wereldoriëntatie Wouw en wordt de methode elk schooljaar aangevuld met gloednieuwe activiteitenfiches. Voor dit schooljaar kwamen er maar liefst een zestigtal nieuwe lessen bij die nog tot en met de herfstvakantie worden aangevuld op Kabas

Ideeën voor de Kunstendag 💡

Media

Je leerlingen in het 1e leerjaar ontdekken de wereld van de reclame en maken een eigen reclamespot.

Drama/muzisch taalgebruik

In het 2e leerjaar doen je leerlingen om het gekst door sporten en gekke situaties uit te beelden.

Beweging

Het 5e leerjaar maakt kennis met danspartituren en leert hoe je emoties kunt uitdrukken met beweging.