die Keure Educatief

JANUS

Histagram

Heb jij je ook altijd afgevraagd hoe figuren hun online leven eruit zou zien als ze Instagram hadden? Met Janus en Histagram nemen we een kijkje tussen de Instagram-posts van bekende figuren zoals Obama en Karel de Grote.

Met deze Instagram posts zie je hoe enkele historische figuren hun vrienden en familie op de hoogte brachten van hun leven. Bekijk hoe trots Lodewijk XIV en farao Cheops zijn met hun nieuwste stulpjes, of hoe Neil Armstrong en Christoffel Columbus hun nieuwste ‘#wanderlust’-foto’s met ons delen. Daarnaast proberen Jan van Eyck en Karl Marx elk om het publiek warm te maken voor hun nieuwste creaties. Karel de Grote en Willem de Veroveraar zullen beiden iets meer likes hebben  dan Napoleon op zijn laatste bericht. Caesar en Michelle Obama delen elk hun familiekiekjes, al lijkt de ene foto al sneller in een kadertje boven de schouw te verschijnen dan de andere.

Download hier al de berichten en daag je leerlingen in de lessen geschiedenis uit om zelf een eigen creatief bijschrift te verzinnen!

Vorige slide
Volgende slide