die Keure Educatief

FLUO

Win een fietshelm

Van 16 tot 22 september 2023 is het Week van de mobiliteit. En dat is niet toevallig, want het wordt vanaf dan ook weer wat later klaar in de morgen en sneller donker in de avond. Zichtbaarheid en veiligheid in het verkeer staan dan ook terecht in de (fluorescerende) spotlights. Om je te helpen veilig, duurzaam en beschermd het verkeer te trotseren op weg naar je leerlingen, maakte je tijdens de Week van de Mobiliteit kans op een sterke fietshelm.

Maak het verschil

Toegegeven, fietshelmen zijn niet zo populair. Niet iedereen vindt ze mooi, ze hebben invloed op je kapsel en zijn weer een extra object om mee te nemen naar je bestemming. Maar geen smoesje kan op tegen de grote voordelen van de helm: wist je dat een fietshelm de kans op een ernstig hoofdletsel maar liefst met 60% verlaagt? Een helm maakt dus wel degelijk een groot verschil. Een ongeluk voorkomen kan geen enkele helm, maar de gevolgen van een eventueel ongeval worden door een helm dus wel drastisch kleiner. Safety first!

Draag hem met trots

Bovendien hoeft een fietshelm helemaal niet lelijk of saai te zijn, want er bestaan vandaag heel wat leuke opties en varianten. Een leuke kleur, een moderne vorm of zelfs een helm die licht geeft om je zichtbaarheid voor- en/of achteraan te vergroten. Sommige helmen zijn bovendien voorzien van een extra bescherming aan de binnenkant dankzij de bekende MIPS-bescherming. Die herken je aan de gele kleur en bestaat uit een extra laag in de helm die meebeweegt met je hoofd en een kleine beweging toelaat tussen de helm en je hoofd zodat de impact bij een val beter wordt opgevangen.

Doe mee en win jouw helm

 

Deze wedstrijd is ondertussen afgelopen.
Proficiat aan juf Els van de Vrije Basisschool in Ukkel, jij wint een unieke fietshelm van Fluo! 🎁 

Fluo is onze methode voor verkeers- en mobiliteitseducatie voor het 1e tot en met het 6e leerjaar. Naast werkboeken over het thema voetganger, fietser, passagier en mobiliteit biedt de methode op Kabas ook een uniek adaptief oefentraject met co-teacher Kai voor elke leerling, aangepast aan hun eigen verkeersomgeving. Zo leren leerlingen niet alleen actief, maar ook digitaal en ervaringsgericht.