die Keure Educatief

Fluo

De Grote Verkeerstoets

De Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) ontwikkelde De Grote Verkeerstoets: een online test met 20 meerkeuzevragen over verkeer en mobiliteit. Net zoals die test wil ook de methode verkeer Fluo leerlingen bewustmaken van het verkeer en de regels om van hen veilige en behendige deelnemers aan het verkeer te maken.

Over de toets

De online test voor het 5e leerjaar werd ontwikkeld door het VSV en telt 20 meerkeuzevragen over verkeer en mobiliteit. Deelnemen kan door je klas en school in te schrijven voor de Grote Verkeerstoets, daarna kunnen de leerlingen zich nog even voorbereiden. De VSV biedt op haar website bijvoorbeeld enkele oefentoetsen aan als voorbereiding op de echte test. De Grote Verkeerstoets staat online op 18, 19, 22, 23 en 24 april 2024. Je leerlingen loggen in, maken de test en krijgen meteen feedback over hun antwoorden. Nadien ontvangen ze een uniek diploma en kun je de resultaten klassikaal evalueren.

Goed voorbereid met Fluo

Onze blended methode verkeer Fluo vormt een ideale voorbereiding op De Grote Verkeerstoets en dus op het veilig en correct deelnemen aan het verkeer. Fluo ondersteunt je leerlingen niet alleen met werkboekjes over de thema’s voetganger, fietser, passagier, schoolomgeving en mobiliteit, maar ook met een uniek adaptief oefentraject onder het toeziend oog van co-teacher Kai op Kabas. Bovendien ervaren leerlingen ook concrete verkeerssituaties via de straffe simulaties. Zo oefenen en leren ze actief en ervaringsgericht, in een context die telkens is aangepast aan hun eigen verkeersomgeving.

Fluo 5 - Werkboek algemeen

Leer hoe je veilig op weg gaat naar school en goed oplet in het drukke verkeer. Vertrouw op verkeersborden.

Fluo 5 - Werkboek fietser

Ontdek alle (verplichte) onderdelen van je fiets, waar je wel en niet mag fietsen op de weg en hoe je gevaren herkent.

Fluo 5 - Werkboek mobiliteit

Hou een verkeersdagboek bij en leer over vervoermiddelen en verkeersborden in dit werkboek.

Handleiding Fluo 5

De handleiding van het 5e leerjaar vormt de leidraad voor je lessen over het verkeer, de fietser en mobiliteit.

Combineer Fluo met Wouw!

Ben je naast verkeer ook op zoek naar een nieuwe methode wereldoriëntatie? Maak kennis met Wouw! De WO-methode Wouw volgt dezelfde opbouw als Fluo en verrast ook met véél digitale tools. Beide methodes zijn daardoor perfect combineerbaar.

Gratis ontdekpakket 🔍

Wil je de methode Fluo of Wouw van dichtbij op papier en digitaal verkennen? Vraag snel jouw gratis ontdekpakket aan en ontdek alle sterktes van de methode(s).