die Keure Educatief

PASSEPARTOUT

Bewegend Frans leren

Leren door te bewegen: het kan, en het helpt zelfs om beter te leren! Bewegend leren is dan ook een vast onderdeel van methode Frans, Passepartout, in de vorm van fiches. Waarom en wat houdt het in? 🤸

Waarom bewegend leren?

Bewegend leren heeft veel voordelen voor het leerproces van je leerlingen. Het zorgt voor betere leerprestaties omdat de hersenen meer zuurstof krijgen en daardoor meer kennis kunnen opslaan. Beweging versterkt bovendien het empathisch vermogen. Door beweging te integreren in je lessen Frans, ervaren de leerlingen meer sociale interactie, leren ze uit vrij spel en doen ze nieuwe ontdekkingen.

Inhoud van de fiches

Passepartout verwerkt bewegend leren in de vorm van opdrachtenfiches. De fiches bevatten activiteiten waarbij de leerlingen aangeleerde woordenschat of grammatica herhalen, maar dan op een actieve manier door te bewegen. Een stoelendans, een race per twee, een levend kwartetspel … er zijn heel wat mogelijkheden om jouw leerlingen op een leerrijke én leuke manier meer te laten bewegen terwijl ze Frans oefenen. 

Blader hieronder alvast door enkele voorbeelden van de fiches bewegend leren uit Passepartout 5.

 
 

Passepartout 5 -
bewegend leren

Rallydictee, gooispel, duorace en kaartjesduo.

Meer weten over Passepartout

Ben je op zoek naar een nieuwe methode Frans?