Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Coronacijfers in beeld op de wereldkaart

Het coronavirus laat niet veel plekken in de wereld onaangeroerd. Het aantal besmettingen blijft nog elke dag in grote mate toenemen. Ook al horen we erover op de radio en televisie en lezen we erover in de kranten en op het internet, als je de cijfers visueel op de wereldkaart ziet, blijft het confronterend. Een gevoelig topic, maar o zo belangrijk om met je leerlingen te bespreken. 

De Amerikaanse Johns Hopkins University CSSE brengt alle cijfermateriaal rond het corona - letterlijk - in kaart op een speciale website. De wereldkaart geeft weer welke landen al dan niet getroffen zijn, hoeveel sterfgevallen er gerapporteerd zijn, hoeveel patiënten ondertussen genezen zijn van de ziekte enzovoort. Bespreek de crisis aan de hand van deze 'coronawereldkaart' met je leerlingen in de les aardrijkskunde. 

Enkele coronacijfers uitgelicht

🌎 De drie landen met de meeste coronabesmettingen zijn op dit moment (15/05):

  1. Verenigde Staten: 1 417 889
  2. Rusland: 252 245
  3. Verenigd Koninkrijk: 234 441 

🌎 België staat op de 15e plaats met 54 288 bevestigde gevallen.

🌎 Helemaal onderaan staat het Afrikaanse Lesotho met 1 gerapporteerde besmette patiënt.

De volledige en meest up-to-date cijfers raadpleeg je hier:

Meer lesideeën aardrijkskunde

logo topos

Topos is een sterke methode aardrijkskunde voor het secundair onderwijs. Topos kiest voor onderwerpen die aanknopingspunten vormen met de leefwereld van de leerlingen. De leerwerkboeken zijn echte doe-boeken. Niet met ellenlange teksten gevolgd door enkele vraagjes, maar wel met actieve werkvormen en veel fotomateriaal.

NEEM EEN KIJKJE »

Reflecteren over corona

Wil je naast het geografische aspect een algemener reflectiemoment over corona inlassen in je les aardrijkskunde? Dat kan met het gratis coronamagazine van Hub, onze methode mens en samenleving. De speciale editie over corona helpt je klas de coronacrisis beter te begrijpen, emotioneel te plaatsen en zich zo goed mogelijk te wapenen voor de toekomst. 

DOWNLOAD HET MAGAZINE »

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief