Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

COVID-19: de factcheck

Het coronavirus is ontstaan doordat iemand een zieke vleermuis heeft opgegeten. Of is het nu toch kunstmatig ontworpen in een laboratorium, zoals Trump beweert? We worden overspoeld met informatie over COVID-19. Maar wat is nu waar en wat niet? Wij deden de factcheck. 

Er doen heel wat berichten de ronde over het coronavirus. Je hebt waarschijnlijk zelf al de gekste nieuwsberichten zien passeren op social media. In een zee van informatie zijn de Wereldgezondheidsorganisatie en virologen, zoals onze goede vriend Mark Van Ranst 😉, een rots in de branding. Zij maken komaf met al dat ‘fake news’ - om de Amerikaanse president er nog maar eens bij te betrekken.

Wil je het coronavirus bespreken in je les biologie? Deze leerrijke infographic toont je leerlingen welke geruchten rond het virus al dan niet waar zijn. Een interessant topic om de les mee te starten of als educatief tussendoortje!

infographic corona factcheck solanum

 

DOWNLOAD DE INFOGRAPHIC »

solanum logo

Meer lesideeën voor biologie met Solanum

Solanum is een methode biologie voor de 3e graad ASO in het secundair onderwijs. Er zijn aparte uitgaven voor het Katholiek Onderwijs Vlaanderen en voor het GO!, telkens voor richtingen met en zonder component wetenschappen.   

De naam Solanum verwijst naar Solanum lycopersicum L.: de tomatenplant. Tomaten zijn slechts een van de miljoenen soorten levende wezens op aarde. En laat dat nu de opgave zijn van het vak biologie: iets te weten komen over de manier waarop levende wezens functioneren!

MEER INFO »

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief