Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Wat is duurzame voeding?

Op 16 oktober 2022 vieren we Wereldvoedseldag of World Food Day. Eten is een basisbehoefte, dus het thema gaat ons eigenlijk elke dag aan. Bovendien speelt het een rol voor verschillende aspecten van ons leven. Voor het duurzame aspect geven we je alvast wat inspiratie uit onze methodes zodat je jouw leerlingen dit belangrijke thema kunt voorschotelen 🍽️.

De voorwaarden voor duurzame voeding

De methode Hub biedt zes aantrekkelijke magazines voor het vak mens en samenleving. Eén daarvan is Vita, een magazine dat volledig in het teken staat van voeding. Leerlingen gaan op zoek naar antwoorden op maatschappelijke, sociale en economische vragen als: waarom eten we, wat eten we, wie bepaalt wat we eten, hoeveel kost eten en wat betekent duurzaam eten. We zoomen even in op dat laatste: hieronder blader je door het duurzaamheidsvraagstuk in Hub en ontdek je de zes voorwaarden waaraan een voedingsproduct moet voldoen om duurzaam te zijn: biologisch (1), fairtrade (2), lokaal (3), seizoensgebonden (4), verpakkingsarm (5) en geen vlees of vis (6).

Het belang van duurzame voedingskeuzes

Ook de methode Isaac-nrt (natuur, ruimte en techniek) wijdt een volledige module aan het voedingsthema: Smakelijk!

  • In de module komen eerst gezonde voedingsstoffen aan bod bij het onderdeel natuur, want gezond eten is ook een vorm van duurzaam zijn voor je lichaam.
  • Daarna behandelt de discipline ruimte (aardrijkskunde) duurzaamheid in de brede zin van het woord door de link tussen voeding en het klimaat te leggen. Leerlingen zien in wat er nodig is om de teelt en het transport voor voeding klaar te spelen en wat daarvan de impact is op onze planeet.
  • Verder in de module behandelt de discipline techniek de bewaartechnieken voor voeding en de inzet van technologie om duurzaam om te gaan met voedsel en zo verspilling te tegen te gaan.

 

Net zoals je voeding vanuit vele invalshoeken kunt bekijken, kun je dat voor duurzaamheid ook. Wil je meer weten over welke inspanningen die Keure als bedrijf levert voor een duurzamere toekomst? 🌍

duurzaamheid bij die Keure

ONTDEK ONZE DUURZAME EFFORTS 💚 » 

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief