Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Gratis magazines over corona

Nu iedereen weer naar school mag, is het een goed idee om nog even stil te staan bij het coronavirus en de uitzonderlijke tijden die we meemaken. Dat kun je doen in het vak mens en samenleving, maar ook tijdens het klasuur of andere vakken. Om je te helpen bij dat reflectiemoment over corona stelden we een speciale editie van Hub samen. 

De coronasituatie heeft een grote invloed op iedereen, en zeker op je leerlingen. Ze mochten plots niet meer naar school, moesten hun sportclub, jeugdbeweging en andere hobby's missen en konden niet meer afspreken met familie of vrienden. Binnenkort terug naar school? Dat wil ook niet zeggen dat alles weer zijn gewone gangetje zal gaan. De afgelopen maanden bepalen zeker nog hoe de verdere toekomst eruit zal zien. 

Vooraleer je de draad op school weer oppikt met gewone lessen, is het dus zowel voor je leerlingen als voor jezelf heel nuttig om de belangrijkste aspecten en gevolgen van de coronacrisis in klas te bespreken. Om je daarbij te helpen, stelden we een speciale editie samen van Hub, onze methode mens en samenleving.

Het gratis magazine over corona past perfect in het leerplan van het vak mens en samenleving. Het sluit aan bij onze methode Hub, maar kan volledig of deels in verschillende vakken en graden aan bod komen, zonder specifieke voorkennis en zonder onderwijstijd te verliezen. De vragen en opdrachten in deze speciale editie helpen je klas de coronacrisis beter te begrijpen, emotioneel te plaatsen en zich zo goed mogelijk te wapenen voor de toekomst.

Naast het dossier zelf, stellen we ook heel wat onlinemateriaal ter beschikking om je tijdens de lessen over corona te ondersteunen. Binnenkort zal op ons onlineplatform POLPO volgend ondersteunend materiaal te vinden zijn:

  • een handleiding
  • correctiesleutel
  • digitaal bordboek
Hub corona cover

Download het magazine

Heb je geen papieren versie kunnen bemachtigen? Download hier dan gratis het digitale magazine

DOWNLOAD HET MAGAZINE »

Bedankt voor je interesse en het vertrouwen in onze uitgaven! #staysafe

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief