Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Ontvang gratis magazines over corona

Vanaf 18 mei mogen bepaalde groepen leerlingen gedeeltelijk terug naar school. Zowel praktisch als inhoudelijk wordt het voor jou en je leerlingen een grote aanpassing. Naast de prioritaire leerstof die eraan komt, is het ook goed nog even stil te staan bij het coronavirus en de uitzonderlijke tijden die we meemaken. Dat kun je doen in het vak mens en samenleving, maar ook tijdens het klasuur of andere vakken. Om je te helpen bij dat reflectiemoment over corona stelden we een speciale editie van Hub samen. 

De coronasituatie heeft een grote invloed op iedereen, en zeker op je leerlingen. Ze mochten plots niet meer naar school, moesten hun sportclub, jeugdbeweging en andere hobby's missen en konden niet meer afspreken met familie of vrienden. Binnenkort terug naar school? Dat wil ook niet zeggen dat alles weer zijn gewone gangetje zal gaan. De afgelopen weken bepalen zeker nog hoe de volgende maanden en de verdere toekomst eruit zullen zien. 

Vooraleer je de draad op school weer oppikt met gewone lessen, is het dus zowel voor je leerlingen als voor jezelf heel nuttig om de belangrijkste aspecten en gevolgen van de coronacrisis in klas te bespreken. Om je daarbij te helpen, stelden we een speciale editie samen van Hub, onze methode mens en samenleving.

Het gratis magazine over corona past perfect in het leerplan van het vak mens en samenleving. Het sluit aan bij onze methode Hub, maar kan volledig of deels in verschillende vakken en graden aan bod komen, zonder specifieke voorkennis en zonder onderwijstijd te verliezen. De vragen en opdrachten in deze speciale editie helpen je klas de coronacrisis beter te begrijpen, emotioneel te plaatsen en zich zo goed mogelijk te wapenen voor de toekomst.

Naast het dossier zelf, stellen we ook heel wat onlinemateriaal ter beschikking om je tijdens de lessen over corona te ondersteunen. Binnenkort zal op ons onlineplatform POLPO volgend ondersteunend materiaal te vinden zijn:

  • een handleiding
  • correctiesleutel
  • digitaal bordboek
Hub corona cover

Vraag jouw gratis exemplaren aan

Bestel het totaal aantal exemplaren voor jouw klas(sen) via onderstaand formulier. Opgelet: er is slechts 1 registratie per leerkracht mogelijk. Registreren kan t.e.m. 8 mei, zolang de voorraad strekt.

Volstaat een onlineversie? Download hier dan gratis het digitale magazine. 

DOWNLOAD HET MAGAZINE »

Bedankt voor je interesse en het vertrouwen in onze uitgaven! #staysafe

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief