Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Lees voor in het Frans

Hoe sluit je de Voorleesweek origineel af? En français! Want ook in het Frans is voorlezen zinvol en leuk. Zeker in de 1e graad waar leerlingen de grammatica nog verkennen en een eerste vleugje literatuur hen laat proeven van een andere mooie kant van de Franse taal.

Waarom zou je voorlezen?

Lezen is een van de mooiste hobby’s die talen ons geven, en zoals ze in het Frans zeggen: Lire c’est rêver les yeux ouverts. Bovendien leren we dankzij lezen ook de schoonheid en structuur van een taal begrijpen. Maar lezen vereist natuurlijk een sterke leesvaardigheid. In november moedigt de Voorleesweek aan om elke dag één kwartier voor te lezen om de taalvaardigheid van leerlingen op te krikken. Voorlezen vormt op die manier ook een leerrijke stap in het leerproces om vlot te lezen in een taal, dus ook in het Frans.

Franse quote over lezen en voorlezen

Wat lees je voor?

Elke Franse tekst die je voorleest, is nuttig om naar te luisteren. Maar je wil natuurlijk niet alleen een zinvolle, maar ook een leuke ervaring meegeven aan je klas. Kies daarom voor een verhalende tekst met verrassende woordenschat waar je intonatie kunt gebruiken om het verhaal veel leven in te blazen. Onze methode Frans Audace biedt zowel voor het 1e als het 2e jaar A-stroom een narratieve module met teksten die heel tof zijn om voor te lezen: ga je voor het sprookje van Roodkapje in Audace 1 of voor een spannende detective in Audace 2?

De narratieve modules van Audace 1 en 2

Ter ere van de Voorleesweek en het belang van (voor)lezen delen we de narratieve modules graag met jou zodat je de teksten kunt voorlezen aan je leerlingen. Of lezen je leerlingen liever aan elkaar voor? Gegarandeerd een unieke en interactieve les! Vul het formulier hieronder in en ontvang de module van jouw keuze. 

Verschijnt het formulier niet? Klik hier om je te registreren.

logo Audace

ONTDEK DE TROEVEN VAN AUDACE 💪 »

BEKIJK MEER MODULES 🗐 »

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief