Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Inspiratieboekje voor de les Frans

Als leerkracht in het 5e of 6e leerjaar sta je voor de uitdaging om je leerlingen warm te maken voor Frans. Je wil hen blijven boeien en enthousiast maken om met Franse woorden en taalstructuren aan de slag te gaan. De methode Passepartout biedt jou een inspiratieboekje met originele tips om jouw les Frans nog leuker te maken. Van bewegend leren, tot taalspelletjes en filmtips!

Boekje vol ideeën voor de les Frans

Originele ideeën

Het boekje bevat lesideeën en voorbeelden van mogelijke oefeningen voor Frans, stuk voor stuk unieke tips die leerlingen zullen aanspreken en verrassen. Denk aan taal- en zoekspelletjes, kleuropdrachten, muziek- en filmtips, denkoefeningen over cultuur en Frans in de wereld ... De oefeningen zijn in te zetten in combinatie met om het even welke methode Frans.

Bewegend leren

Bovendien maak je ook kennis met activiteiten bewegend leren die een gloednieuw onderdeel vormen van de methode Passepartout vanaf juni 2022.Tijdens zo'n activiteit herhalen de leerlingen aangeleerde woordenschat of grammatica, maar dan op een actieve manier door te bewegen. Een stoelendans, een race tegen twee, een levend kwartetspel ... het zijn maar enkele voorbeelden voor hoe je jouw leerlingen op een leerrijke én leuke manier meer kunt laten bewegen terwijl ze het Frans oefenen.

Ken je Passepartout nog niet? Voici les points forts 🏋️

🔑 Tekstsoorten centraal
🔑 Focus op mondelinge interactie
🔑 Digitaal materiaal: adaptieve sporen en automatisch differentiëren bij taken
🔑 Aandacht voor bewegend leren

Ontvang jouw boekje 

Benieuwd naar alle lesideeën? Vul het aanvraagformulier in en ontvang jouw eigen inspiratieboekje digitaal. Print het uit voor jezelf als leidraad en inspiratie, of projecteer het in de klas om oefeningen en voorbeelden aan je leerlingen te tonen. Beaucoup de plaisir!

Deze actie is afgelopen.

 

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief