Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Où est Pistache?

Où est Pistache?

Pistache, de groene muis die je leerlingen op een speelse manier laat kennismaken met de Franse taal, reist vanaf oktober elke maand af naar een Franstalige bestemming: een land of regio. Raad jij als eerste de locatie, dan win je een set van 10 vingerpopjes!

Volg ons op Instagram en ontdek elke maand een story met één of meerdere foto's van de locatie van Pistache. Pistache reist dit schooljaar vanaf oktober elke maand af naar een Franstalig land of een Franstalige regio. Reageer op de story met een vermelding van de locatie. Wie als eerste de locatie raadt, wint een set van 10 vingerpopjes. Met de kleine Pistache vingerpopjes geef je de leerlingen de kans om zelf volledig op te gaan in een rollenspel. 

VOLG ONS OP INSTAGRAM »

🌎 Een leuk extraatje voor de globetrotters onder ons: zodra de locatie geraden is, lees je hier een leuk weetje over de regio. 

 

 


Oktober: Quebec City

  • Quebec City is de hoofdstad van de provincie Quebec in Canada. De stad werd in 1985 uitgeroepen tot Unesco-werelderfgoed omdat de vestingwerken van de stad nog steeds volledig intact zijn, waardoor het uniek is in heel Noord-Amerika.
  • Canada’s op een na oudste Europese kolonie werd gesticht in 1608. Frans is nog steeds de moedertaal van de meeste inwoners van dit deel van Canada. Maar als bezoeker kun je ook goed wegkomen met Engels.
  • Naast tal van culturele en historische bezienswaardigheden in de boven- en benedenstad, is Quebec ook een eldorado voor natuurliefhebbers. Of je nu in de winter of in de zomer aankomt, er is altijd wel iets te zien en te beleven. Wat dacht je bijvoorbeeld van een bezoek aan een van de vier biosfeerreservaten? Of je nu kiest voor Charlevoix, Parc national de Miguasha, Archipel de Mingan of de Rocher Persebeslist, overal zijn er talloze mogelijkheden voor activiteiten als vissen, klimmen en wilde dieren kijken. Of je kunt gewoon een wandeling maken en genieten van de indrukwekkende kraters, fjorden en watervallen.

quebec

quebec

quebec


November: Mont Saint-Michel

De Mont Saint-Michel is een klein, rotsachtig getijdeneiland in Normandië, Frankrijk gelegen in een grote baai aan de monding van de Couesnon. Het granieten massief van de Mont Saint-Michel is bekroond met een middeleeuwse abdij. Op de torenspits van de abdijkerk staat sinds 1898 een beeld van de heilige Michaël dat honderdzeventig meter boven de baai uitsteekt. Het eiland ligt ongeveer 1 kilometer uit de kust bij de plaats Avranches in Normandië. Het is oorspronkelijk een getijdeneiland: het was over land bereikbaar bij laagwater, maar bij hoogwater was het omringd door water. Tegenwoordig loopt er een smalle brug, met pendeldienst, naar het eiland. De Mont Saint-Michel, met zijn trapstraten, is alleen toegankelijk voor voetgangers.

In 1979 werd de Mont Saint-Michel met abdijcomplex en de omliggende baai uitgeroepen tot werelderfgoed door de UNESCO. De Mont Saint-Michel is de derde toeristische trekpleister in Frankrijk na de Eiffeltoren en het Kasteel van Versailles, met jaarlijks meer dan 3.500.000 bezoekers.

Bron: Wikipedia 

Mont Saint-Michel
Inzagepakket

Pistache is de hoofdfiguur in onze methode initiatie Frans en dompelt je leerlingen onder in een Frans taalbad. Wil je Pistache even van dichterbij bekijken? Vraag een gratis inzagepakket aan! 

INZAGEPAKKET AANVRAGEN »

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief