Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

La valise de Pistache

Hij is een muis. Hij is groen. En hij spreekt Frans. Het is Pistache! Pistache is de hoofdfiguur in deze methode initiatie Frans voor de lagere school en dompelt je leerlingen onder in een Frans taalbad.

Als Pistache tevoorschijn komt, is het meteen duidelijk dat we met een andere taal bezig zijn. Pistache maakt het voor de leerkracht een stuk gemakkelijker om naar het Frans over te schakelen. En al snel antwoorden de kinderen met "Bonjour" als Pistache tevoorschijn komt.

De meest efficiënte manier om kinderen te laten kennismaken met een nieuwe taal, is ze ‘onderdompelen’ in die taal. Dat is precies wat Pistache doet. Zo is La valise de Pistache een unieke methode voor Franse taalinitiatie.

Moeilijk? Nee, het gaat letterlijk en figuurlijk spelenderwijs. Pistache kiest voor activiteiten waaraan kinderen plezier beleven: vertellen, zingen, spelletjes spelen… Hiermee kun je leerlingen moeiteloos boeien en zo verloopt hun eerste contact met het Frans op een aangename en speelse manier.

Bovendien wordt de Franse woordenschat in een herkenbare context geplaatst. Die context is visueel zo sterk onderbouwd, dat vertalen niet nodig is. De kinderen begrijpen de verhalen onmiddellijk.

 

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief