Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Iedereen fietser!

Sommigen komen er dagelijks mee naar school, anderen gebruiken hem vooral in hun vrije tijd en daarnaast is hij ook de sportieve oplossing als je iets moet halen in de buurt: de fiets! Op 3 juni hebben we allemaal nog een extra reden om de fiets te nemen, want dan is het Wereldfietsdag. Maar bij fietsen hoort natuurlijk ook veiligheid en zichtbaarheid. Ontdek hoe je van jouw leerlingen veilige en bekwame fietsers maakt met onze verkeersmethode Fluo.

Jouw rol als fietser

Wie deelneemt aan het verkeer, speelt een bepaalde rol. Dat kan de rol van voetganger zijn, maar ook die van een fietser of autobestuurder. Doorheen de nieuwe methode voor verkeers- en mobiliteitseducatie Fluo komt de leerstof per verkeersrol aan bod. De fietser komt doorheen de zes leerjaren aan bod, waarbij de kennis en vaardigheden gradueel opgebouwd worden.

Bekwaam en veilig fietsen

Behendig en vlot kunnen bewegen op je fiets is één ding, maar je ook correct en veilig in het verkeer begeven is een ander. Beide zijn een voorwaarde om een bekwame fietser te zijn. Fluo brengt je leerlingen kennis en tips bij over de onderdelen van een fiets, zichtbaarheid, hun plaats op de weg, de juiste manoeuvres op de gepaste momenten, verkeersregels en -borden … en laat hen zowel digitaal als in de praktijk op die vaardigheden oefenen. Hieronder blader je door enkele werkboeken over de fietser en leer je de verschillende digitale tools van Fluo kennen.

Fluo 1 - Fietser

Fluo 2 - Fietser

Fluo 4 - Fietser

Fluo 6 - Fietser

 

Download de handige verkeersposter!

Geef je jouw leerlingen alvast graag enkele belangrijke verkeerstips mee voor hun verschillende rollen in het verkeer? Download hier de poster met oversteektips, de delen van een fiets en belangrijke weetjes over mobiliteit. 

Klik op de afbeelding, print de poster en hang de tips op in de klas 💡

fluo poster

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief