Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

De eerste simulaties: leerlingen testen uit!

Fluo staat als onze nieuwe methode verkeers- en mobiliteitseducatie vooral voor actieve verkeerslessen. Dat bereikt de methode niet alleen door opdrachten tijdens leeruitstappen en op oefenparcours, maar in een eerste oefenfase door digitale simulaties. Ondertussen zijn deze simulaties in volle ontwikkeling en konden enkele leerlingen de eerste simulaties al testen. 

De eerste test voor onze gloednieuwe methode Fluo zit erop! Leerlingen uit het 1e en 2e leerjaar konden namelijk de eerste simulaties rond het thema voetganger voor de 1e graad uittesten. Via deze digitale simulaties oefenden de leerlingen op verkeerskennis en -vaardigheden die onmisbaar zijn als voetganger: 

  • Waar steek ik veilig over? 
  • De stappen van het oversteken
  • Oversteken aan verkeerslichten
  • Zichtbaarheid als voetganger

Het resultaat? Enthousiaste leerlingen en zinvolle oefeningen! We zijn helemaal klaar voor de volgende simulaties en testrondes πŸ’ͺ

Fluo Testklas 1

Fluo Testklas 2

Wist je dat Fluo naast simulaties ook instructiefilmpjes en digitale oefeningen klaar heeft voor je leerlingen? De combinatie van deze drie digitale tools bereidt hen perfect voor op de actieve lessen op parcours en in het verkeer zelf.
πŸšΆπŸš²πŸš—πŸš“πŸš¦β›”

ONTDEK ALLE DIGITALE TOOLS »

ONTDEK DE DIDACTIEK VAN FLUO »

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief