Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Onderwijs in een veranderende wereld

Technologische ontwikkelingen, zoals de komst van het internet, hebben de laatste twintig jaar de wereld op zijn kop gezet. In een steeds hoger tempo volgen de veranderingen elkaar op. De wereld van vandaag en morgen is onzeker, onvoorspelbaar en complex. (Lees meer »)

Het is vanzelfsprekend dat dit een impact heeft op onderwijs, want:

Hoe bereid je leerlingen voor op jobs die nu nog niet bestaan?
Hoe leer je hen over technologieën die nog niet zijn uitgevonden? 
Welke kennis moeten ze nog vanbuiten leren als je altijd en overal kunt googelen?

Deze vraagstukken dwingen ons, net als jullie, om ons verhaal fundamenteel te herdenken. Want verandering onderwijzen: hoe doe je dat?

Die Keure gelooft dat een nieuw didactisch model het enige duurzame antwoord is op de uitdagingen van constante verandering. Daarom ontwikkelden wij het Diabolo-concept, dat de grondslag vormt van al onze (nieuwe) methodes.  

 

Nieuws

Maatregelen in functie van de leerkracht

Gratis aanbod voor basis- en secundair onderwijs

Wij treffen heel wat extra maatregelen om de leerkrachten en leerlingen te blijven ondersteunen tijdens deze coronacrisis. We informeren je over al onze extra inspanningen via www.onderwijsdoetertoe.be

Hoe bereidt jouw school leerlingen voor op de maatschappij van morgen?

Hoe bereidt jouw school leerlingen voor op de maatschappij van morgen?

De onderwijswereld wordt uitgedaagd door een snel veranderende wereld en deze verandering vraagt een nieuwe aanpak! Maak kennis met deze 8 scholen die zich nu al oriënteren op de samenleving van morgen. 

Lees meer »

Codi-event

Inspiratie-event op 20 maart

De wereld van vandaag en morgen is onzeker, onvoorspelbaar en complex. Het is vanzelfsprekend dat dit een impact heeft op onderwijs, want hoe bereid je leerlingen voor op jobs die nu nog niet bestaan? Hoe leer je hen over technologieën die nog niet zijn uitgevonden?

Lees meer »

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief