Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

De koffer van Pistache

Hij is een muis. Hij is groen. En hij spreekt Nederlands. Het is Pistache! Pistache is de hoofdfiguur in deze methode taalinitiatie en dompelt je leerlingen onder in een Nederlands taalbad.

Pistache is een vrolijke groene muis die in de klas komt logeren om leerlingen van Franstalige scholen of anderstalige kinderen in Nederlandstalige scholen op speelse wijze vertrouwd te maken met het Nederlands.

De meest efficiënte manier om kinderen te laten kennismaken met een nieuwe taal, is ze ‘onderdompelen’ in die taal. Dat is precies wat Pistache doet. Zo onderscheidt De koffer van Pistache zich van andere methodes taalinitiatie.

Moeilijk? Nee, het gaat letterlijk en figuurlijk spelenderwijs. Pistache kiest voor activiteiten waaraan kinderen plezier beleven: vertellen, zingen, spelletjes spelen… Hiermee kun je leerlingen moeiteloos boeien en zo verloopt hun eerste contact met Nederlands op een aangename en speelse manier.

Bovendien wordt de Nederlandse woordenschat in een herkenbare context verpakt. Die context is visueel zo sterk onderbouwd, dat vertalen niet nodig is. De kinderen begrijpen de verhalen onmiddellijk.

De koffer van Pistache 1

Nieuws

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief