Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Geef het ICT-lokaal een (media)wijze touch!

Hoe gemakkelijk werd je leven toen je de sneltoetsen Ctrl-F, Ctrl-C en Ctrl-V leerde kennen? Of hoeveel slimmer ben je sinds je de gevaren kent van fake news en louche mails van oplichters? Geef toe: het zijn weetjes om nooit te vergeten. En toch vergeet iedereen steeds opnieuw sneltoetscombinaties, benamingen van vensters en balken en de betekenis van soorten bytes. De oplossing? Hang deze handige ICT-reminders op met de posterset van Enter.

Wie vlot werkt met een computer, softwareprogramma's als Word/Excel/Photoshop/ ... weet welke shortcuts, termen, bytes en kennis een wereld van verschil - en tijd - maken. Als leerkracht ICT is het dan ook essentieel om je leerlingen die informatie bij te brengen en hen te verwonderen. Maar die life hacks onthouden is een andere zaak. Veel herhaling en vooral veel zien helpt daarbij. Daarom biedt onze methode ICT Enter nu een gratis set van vijf posters met handige informatie over sneltoetsen, mediawijsheid, malware en moeilijke ICT-termen.

 

Deze actie is ondertussen afgelopen, maar je downloadt de digitale versie van de posters hier gratis. Print de posters af en hang ze op in de klas voor die (media)wijze touch! 😉

 

Iedereen die een computer gebruikt, kent het begrip enter. Je drukt op de entertoets om een volgende alinea te beginnen. Of om informatie te verzenden en bewerkingen te bevestigen. En dat is precies wat onze ICT-methode Enter wil bereiken. De methode biedt leerlingen informatie die ze actief verwerken totdat ze de leerstof begrijpen en zelf kunnen toepassen, bovendien sluit Enter perfect aan op de nieuwe eindtermen. Dankzij de modulaire opbouw is de methode flexibel inzetbaar, ongeacht de manier waarop de school ICT aanbiedt: als apart vak of (deels) geïntegreerd. 

MEER OVER DE DIDACTIEK »

ONTDEK HET MATERIAAL »

Enter_logo

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief