Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Hoe evolueert het spel?

Van onmiddellijke naar uitgestelde beloning

In de eerste fase spelen de leerlingen voor een onmiddellijke beloning. Naarmate de leerlingen het spel beter kennen, wordt er gewerkt met een uitgestelde beloning in de vorm van TOPminuten.

TOPminuten

Spelduur aanpassen

Bij de start wordt het spel 10 tot 15 minuten gespeeld. Dit wordt langzaam opgebouwd tot een half uurtje, 3 tot 5 keer per week. Op die manier krijgen de leerlingen de mogelijkheid om herhaaldelijk te oefenen, tijdens een vooraf bepaalde duur. Ook de leerkracht krijgt hierdoor de kans om in het spel te groeien. Hij/zij blijft immers de drijvende kracht achter het spel.

Moeilijkheidsgraad aanpassen

Je kunt de moeilijkheidsgraad ook verhogen door de teams minder sterretjes te geven, door meer uitdagende regels te kiezen of door TOPspel in minder gestructureerde lesmomenten in te passen (groepswerk, hoekenwerk, overgangsmomenten …).

Extra’s

Om de motivatie bij leerkracht en leerlingen hoog te houden voorzien we ook een aantal boeiende, spannende, uitdagende of gewoonweg leuke extra’s die steeds zorgen voor een nieuwe boost (het suprisespel, de geheime beloning, (s)top de klok, het TOPbriefje ...).

aanvulling

 

Door het spel vaak en consequent te spelen kunnen de klassen sterren verdienen. Een echte TOPklas heeft aan het einde van het schooljaar 3 sterren behaald om mee te pronken bij medeleerlingen, collega’s, ouders en bezoekers.

TOPklas

 

 

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief