Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Mundo

Mundo is een methode wereldoriëntatie/mens en maatschappij voor het lager onderwijs.

Maximale flexibiliteit

Onze methode wereldoriëntatie voor het lager onderwijs is heel ruim. Je kiest zelf uit het aanbod wat je wilt geven en wat je liever zelf invult. Door een uitgebreide concordantie en de doelenplanner bij de methode hou je zicht op welke leerplandoelen al aan bod kwamen.

Systematisch en thematisch

Mundo bestaat uit drie lagen. In de eerste laag zit het basisaanbod waarmee je alle doelen van je leerplan kunt nastreven. Laag 2 en 3 bieden materiaal om naar eigen keuze specifieke doelen en educaties vorm te geven.

Doelentransparantie

Met de online Mundo-doelenplanner hou je zicht op welke doelen al aan bod kwamen en welke niet. Niet alleen op klasniveau, maar ook op schoolniveau krijg je een volledig overzicht.

Outputgerichte evaluatie

Ieder focusthema sluit af met een studeerwijzer met studietips voor kennen (kennis) en kunnen (vaardigheden), met aansluitend een open en gesloten toets. We hebben specifieke, zeer uitgebreide aandacht voor ‘leren leren’.

Uitgebreid IT-aanbod

De Mundo-leerlingensite garandeert je dat je de IT-eindtermen nastreeft. ‘Papieren’ lessen vervang je door een webquest, toetsen oefenen je leerlingen online, specifieke ICT-vaardigheden worden in online lessen aangeleerd ...
Daarnaast is er ook een uitgebreid oefeningenaanbod op Kweetet.

 

 

Geïnteresseerd in wereldoriëntatie voor het lager onderwijs? Bekijk dematerialen van Mundo van dichterbij. Vraag een inzagepakket* aan.
*inzagepakketten kunnen enkel door scholen aangevraagd worden met het oog op een invoering van de methode.

INZAGEPAKKET WERELDORIËNTATIE AANVRAGEN »

 Onderwijs doet ertoe, ook in wereldoriëntatie!

Nieuws

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief