Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Mundo

Mundo is een methode wereldoriëntatie/mens en maatschappij voor het lager onderwijs.

Maximale flexibiliteit

Onze methode wereldoriëntatie voor het lager onderwijs is heel ruim. Je kiest zelf uit het aanbod wat je wilt geven en wat je liever zelf invult. Door een uitgebreide concordantie en de doelenplanner bij de methode hou je zicht op welke leerplandoelen al aan bod kwamen.

Systematisch en thematisch

Mundo bestaat uit drie lagen. In de eerste laag zit het basisaanbod waarmee je alle doelen van je leerplan kunt nastreven. Laag 2 en 3 bieden materiaal om naar eigen keuze specifieke doelen en educaties vorm te geven.

Doelentransparantie

Met de online Mundo-doelenplanner hou je zicht op welke doelen al aan bod kwamen en welke niet. Niet alleen op klasniveau, maar ook op schoolniveau krijg je een volledig overzicht.

Outputgerichte evaluatie

Ieder focusthema sluit af met een studeerwijzer met studietips voor kennen (kennis) en kunnen (vaardigheden), met aansluitend een open en gesloten toets. We hebben specifieke, zeer uitgebreide aandacht voor ‘leren leren’.

Uitgebreid IT-aanbod

De Mundo-leerlingensite garandeert je dat je de IT-eindtermen nastreeft. ‘Papieren’ lessen vervang je door een webquest, toetsen oefenen je leerlingen online, specifieke ICT-vaardigheden worden in online lessen aangeleerd ...
Daarnaast is er ook een uitgebreid oefeningenaanbod op Kabas.

 

Wouw - methode wereldoriëntatie

Nieuw! Wouw is de opvolger van Mundo

  • Wouw is de nieuwe methode wereldoriëntatie
  • Wouw bevat 9 thema's per leerjaar
  • Wouw heeft een ruim aanbod digitale tools
  • Wouw biedt een actief en gevarieerd aanbod
  • Wouw past verworven kennis en vaardigheden toe

ONTDEK WOUW »


 

 

Nieuws

Die Keure steunt Saved by the bell. Doe jij ook mee?

Die Keure steunt Saved by the bell. Doe jij ook mee?

Miljoenen kinderen en jongeren op aarde horen de schoolbel zelden of nooit rinkelen. Nochtans is onderwijs de hefboom voor ontwikkeling. 'Saved by the bell' zet op de Internationale Dag Van De Leerkracht niet alleen de eigen leerkrachten in de schijnwerper. Ze roepen scholen op om op 5 oktober de schoolbel eens extra te laten luiden. Om de wereld te laten horen dat elk kind, elke jongere recht heeft op goed onderwijs. 

SCHRIJF JE IN »

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief