Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Nieuw bij Luna

Net als andere astronauten ging Luna op zoek naar enkele nieuwe snufjes voor het nieuwe schooljaar: vanaf september vind je nieuw materiaal voor jouw methode schrift. En dat op Kabas, jouw nieuwe digitale toolbox waarin we de krachten van De Leraarskamer en Kweetet hebben gebundeld.

Nieuw lesmateriaal

De methode schrift Luna biedt heel wat lesmateriaal: werkboeken met een lees-, speel- en schrijftraject, handleidingen, scheurblokken met schrijfpatronen, posters, een eigen schrijf app en meer. Vanaf september voegen we aan dat lijstje nog enkele nieuwigheden toe die je zal terugvinden op Kabas 👇

 • Lettervideo's met audio
  Luna beschikte al over leuke lettervideo's, maar de nieuwe video's bevatten nu ook audio! Deze demo-animaties vertellen je leerlingen dankzij begeleidende audio hoe ze de letters precies moeten schrijven.

  luna video met audio

 • Bordbladen
  Vanaf nu zijn er ook bladen beschikbaar waarop de letters en cijfers individueel zijn afgebeeld in Encourage Script, het eigen font van Luna. Je kunt de bladen aan het bord bevestigen zodat je leerlingen een duidelijk voorbeeld hebben bij het schrijven.

  luna bordbladen

 • Vrije oefenbladen 
  Op Kabas vind je vanaf september enkele blanco oefenbladen terug voor zowel links- als rechtshandigen. Op de bladen staan verschillende sporen zodat je leerlingen vrij kunnen oefenen met schrijven. 

  luna oefenbladen blanco

Meer weten over Kabas?

Onze gekende digitale producten (De Leraarskamer, Boek-e en Kweetet) migreren we naar Kabas, jouw digitale toolbox vanaf het schooljaar (2021-2022).

Kabas maakt blended learning mogelijk, het bevat al het nodige methodemateriaal om:

 • als leerkracht de leerstof te onderwijzen en de voortgang van je leerlingen te
  monitoren.
 • als leerling de leerstof te ontdekken, in te oefenen en toe te passen in een nieuwe
  context.

 

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief