Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Ruimtevaarder en schrijftalent: Luna!

Op 12 april is het Internationale Dag van de Ruimtevaart, een feestdag voor elke astronaut. Net zoals Luna, de ruimtevaarder die jouw leerlingen opleidt tot beweeglijke, dappere en uitstekende schrijvers ✍️ Vier haar speciale dag met een leuke schrijfopdracht en lekkere maanzaadkoekjes 👇 🌕

Wie is Luna?

Op deze dag in teken van de ruimte zetten we graag onze Luna in de bloemetjes, of beter gezegd in de sterretjes! Ze is een flinke, koene ruimtevaarder met een piekfijn gevoel voor ritme, beweging en flexibiliteit. Met die vaardigheden leert ze leerlingen schrijven aan de hand van een unieke didactiek en een eigen font. Want naast een getalenteerde ruimtevaarder is Luna bovendien een vernieuwende methode schrift voor het 1e tot 3e leerjaar van het lager onderwijs.

Schrijven is bewegen

Om mee te kunnen met Luna moet je goed in je vel zitten, fit zijn en goed bewegen. Je moet flink rechtop kunnen zitten om in haar ruimtetuig te passen. Je kunt ook fijn met je handen en vingers werken, bijvoorbeeld om het ruimtetuig te besturen of om boutjes en schroefjes aan te draaien. Een ruimtevaarder zoals Luna is superhandig! Luna’s motto luidt dan ook: Schrijven is bewegen. Luna ziet schrijfonderwijs namelijk als bewegingsonderwijs en bouwt verder op Krullenbol, onze methode voor het kleuteronderwijs. De schriftmethode is bruikbaar naast elke taalmethode.

TIP: Ben je benieuwd naar hoe je beweegt en dus schrijft met Luna? Test het uit! De methode heeft ook een eigen schrijfapp die je gratis kan downloaden. De gratis schrijfapp van Luna is beschikbaar op tablet via iOS en Android.

MEER OVER LUNA »

Schrijf een recept 

Een leuke schrijfoefening en manier om Luna’s dag te vieren? Een koekjesrecept schrijven! En niet zo maar koekjes. Om helemaal aan te sluiten op het ruimtethema kiezen we voor maanzaadkoekjes 🌑🍪. Het handgeschreven receptje kunnen je leerlingen nadien meenemen naar huis om zelf eens te bakken!

Hieronder vind je het receptje om op te schrijven en ook alle letters in het Luna-font als voorbeeld voor wie de methode nog niet kent. Veel schrijfplezier!

DOWNLOAD HET RECEPT »

luna recept maanzaadkoekjes

Download de posters met het alfabet in Luna-font 👇


Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief