Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Sta volgend jaar digitaal klaar!

Een spreekbeurt vraagt om online opzoekwerk en voorbereiding met Word, een WO-les om een kaartoefening via Google Earth en een les over actualiteit om posts op sociale media. Creatieve opdrachten vragen om TikTok-video's en toetsen om videofragmenten op Youtube waarover je vragen kunt stellen. En dan zijn er nog die vele online lessen die via Teams of Zooms gebeur(d)en. Digitale vaardigheden komen vandaag bijna overal aan bod. Om volgend schooljaar nog beter digitaal klaar te staan, ontwikkelden wij de methode Enter for kids voor het 5e en 6e leerjaar. 

Belang van digitale vaardigheid

Sinds maart 2020 kunnen jij en je leerlingen niet meer zonder. Het maakte lessen, taken en toetsen van thuis uit mogelijk en gaf jullie de kans op een veilige en toch efficiënte manier te blijven communiceren. We hebben het natuurlijk over internet, computers en allerlei digitale tools. Ze zijn nog meer dan voorheen een vast en wezenlijk onderdeel geworden van onderwijs. Digitale vaardigheden onder de knie krijgen, vraagt zelf ook heel wat inzicht en inoefening: met Enter for kids geef je vanaf september die digitale basiskennis mee aan je leerlingen. 

digitale vaardigheden lager onderwijs

Enter for kids

Enter for kids neemt je leerlingen mee in de digitale wereld om hen digitaal competent te maken. We focussen op de basisvaardigheden, zodat je leerlingen uit de 3e graad hun mediavaardigheden gericht kunnen toepassen in verschillende leermomenten. Met Enter for kids werk je ongeveer 20 lesuren rond 6 belangrijke thema's


  1. Mijn computer
  2. Op stap in www
  3. Samen sterk
  4. Mooi in beeld
  5. Presenteren 
  6. Aan de slag met je tekst 

logo Enter for kids

Klaar voor volgend jaar

Het materiaal van Enter for kids zal beschikbaar zijn vanaf augustus 2021. Dat betekent dat je vanaf september 2021 met de methode aan de slag kunt in de klas. 

ENTER FOR KIDS NU AL BESTELLEN »

Hier blader je alvast door een voorbeeld van het materiaal 👇💻

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief