Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

"De doden van Zaventem hebben niet afgezien"

Dinsdag 22 maart 2016, de hel breekt los in Zaventem. Wie zijn de slachtoffers? Hoe zijn de slachtoffers precies om het leven gekomen? Hebben ze de aanslag bewust meegemaakt voor ze stierven? Ons land, maar vooral familie en vrienden van de slachtoffers blijven achter met een groot verdriet en heel wat vragen. Vragen waar alleen experten, zoals forensisch patholoog Wim Van de Voorde, een antwoord op kunnen bieden.

Samen met zijn team had Van de Voorde twee opdrachten: de identiteit van de slachtoffers achterhalen en bewijzen verzamelen voor het strafrechtelijk onderzoek.

Op de vraag of de overledenen beseften wat er gebeurd was en of ze pijn geleden hebben, kregen de nabestaanden dit antwoord: 'Nee, ze hebben nooit beseft dat er een ontploffing is geweest.' 

Bron: CLERIX, K. De arts die de doden laat spreken, Knack, editie 26 oktober 2016, p. 52-55

Meer weten over forensische geneeskunde?


Forensische geneeskundeProfessor Wim Van de Voorde legt in het boek Forensische geneeskunde op een toegankelijke manier de verschillende aspecten van forensische geneeskunde bloot. Naar aanleiding van de aanslagen in Brussel werd in het boek een hoofdstuk over explosies toegevoegd. 

Dit boek, gevuld met bestaande cases, relevante toepasselijke wetgeving en beeldmateriaal is een eyeopener voor alle studenten, professionals en geïnteresseerde leken die zich wil verdiepen in deze boeiende materie. 


Lees ook

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief