Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Wet werkbaar en wendbaar werk verschenen in het Belgisch Staatsblad

De nieuWet verschenen in Belgisch Staatsblad op 15 maart 2017we wet van 5 maart 2017  over ‘werkbaar en wendbaar werk’ verscheen op 15 maart 2017 in het Belgisch Staatsblad. De veelbesproken wet wil het arbeidsrecht moderniseren om zo tot een competitievere arbeidsmarkt te komen. De nieuwe juridische regels rond arbeidsduur en flexibiliteit moeten voor werknemers het werk ‘werkbaar’ maken en voor werkgevers ‘wendbaar’.

De wet wil ervoor zorgen dat het Vlaamse begrip 'goesting' zich terug zal nestelen in het arbeidsmarktbeleid. Dat we niet langer in negatieve zin spreken over 'langer werken'. Maar dat we kunnen spreken van gelukkige medewerkers die met goesting langer werken.

Fons Leroy schreef een blog over dit onderwerp: ‘Nieuw beroep met toekomst: de binnenbedrijfsarchitect (m/v)’. Mieke Van Gramberen (Directeur Flanders Synergy) beantwoorde de blog met een wederblog ‘Regisseur van de eigen loopbaan en toekomst’ waarbij ze antwoord geeft op de vraag “Waarom bestaan er geen binnenbedrijfsarchitecten die bedrijven bijstaan in het creëren van een aangename en innovatieve werkomgeving waarin elke werknemer met goesting werkt?”.

> Lees de blogs hier

 

Deze blogs verschenen in het boek ‘Reply’s uit de arbeidsmarkt’.

Reply's uit de arbeidsmarktIn dit boek spart Fons Leroy met heel wat gastbloggers over onderwerpen die de arbeidsmarkt vandaag en morgen beroeren.

> Meer over het boek


Lees ook

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief