Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Lina Kestemont wint Walter Leënprijs

Uit hanLina Kestemont en Prof. dr. Johan Putden van Prof. dr. Johan Put kreeg Lina Kestemont op zondag 9 juli 2017 de prestigieuze Walter Leën Prijs voor Sociaal Recht. Ze kreeg deze driejaarlijkse prijs voor haar proefschrift Naar een rechtswetenschappelijke methodeleer”. Daarin ontwikkelde ze een expliciet methodologisch kader voor traditioneel rechtswetenschappelijk onderzoek, specifiek in het socialezekerheidsrecht.

De prijs wordt toegekend aan academici, jonger dan 50 jaar, die zich na hun studies aan een Belgische universiteit, bijzonder verdienstelijk maken door publicaties op het gebied van het sociaal recht. De winnaar krijgt 10.000 euro.

Hoewel Lina Kestemont zich in haar proefschrift focust op het socialezekerheidsrecht, is dit proefschrift interessant voor elke rechtswetenschapper die reflecteert over de onderzoeksdoelstellingen en methodologie van zijn of haar onderzoek. Bovendien maakt het proefschrift gebruik van talrijke voorbeelden en schematische voorstellingen om het ontwikkelde methodologisch kader voldoende te concretiseren voor de lezer.

Het Boek “Naar een rechtswetenschappelijke methoedeleer” is verkrijgbaar via Jurisquare. Eerder verscheen van Lina Kestemont bij die Keure ook het boek “Ockhams scheermes en het leerstuk van de Belgische nalatigheidsinteresten”. In dit rechtshistorisch, rechstvergelijkend en fundamenteel theoretisch onderzoek gaat Kestemont op zoek naar het nut van het onderscheid tussen moratoire en compensatoire intresten in het actuele Belgische verbintenissenrecht.


Lees ook

Publicaties in de kijker

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief