Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Vzw, stichting, ivzw en coöperatie

vzw banner

U kan hier uw gegevens achterlaten, zodat wij u kunnen contacteren wanneer het boek “Vzw, stichting, ivzw en coöperatie. GPS 2019: het nieuwe WVV en aangepaste modellen” beschikbaar is. 

Het boek is geschreven door Prof. Dr. Marleen Denef (ed.), Lieve Jacobs, Xanne Holvoet, Coralie Mattelaer, Benoit Spitaels en Bram Van Baelen.

Het is een handig instrument voor bestuurders, directies en adviseurs van sociale ondernemingen in de vorm van vzw, stichting, ivzw en coöperatie die aan de slag willen en moeten gaan met het nieuwe Wetboek van vennootschappen en verenigingen (WVV).

Met de selectie van wetsbepalingen die enkel op deze sociale ondernemingen van toepassing zijn, wordt het WVV (goed voor achttien boeken!) al een stuk makkelijker te hanteren en te consulteren. De selectieve inhoudstafel bevordert bovendien de zoektocht naar relevante wetsbepalingen.

De auteurs maken meteen de vertaalslag naar de toepassing voor de praktijk met de eerste modellen van oprichtingsakte voor de genoemde rechtsvormen. Deze modellen zijn zo opgebouwd dat de gebruiker meteen ook zicht krijgt op de nieuwigheden in de wetgeving en de opties en keuzemogelijkheden bij toepassing.

Door de grondige toelichting in de voetnoten bij de modelstatuten krijgt de gebruiker die dat wenst, bovendien een “crash course” nieuw recht.

De praktische en gedetailleerde concordantietabellen in twee richtingen en het schema van stappenplan voor aanpassing van de statuten van bestaande rechtspersonen, maken dit boek tot een echte “GPS 2019”!

Eerste editie: uitverkocht.
Tweede editie: beschikbaar midden juni aan 60 euro.


Lees ook

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief