Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Vier lockdownlessen voor Het Nieuwe Werken

Voorbij Het Nieuwe Werken is meer dan ooit actueel. Annelies Boelaert, co-auteur van het boek Voorbij Het Nieuwe Werken, een dialoogboek, geeft je een inzicht in de eerste hefboom om tot die nieuwe manier van werken te komen.

ab


1. Changemanagement

Wat normaal gesproken een groot changemanagementtraject vraagt, moesten bedrijven tijdens de lockdown in een-twee-drie klaren en een volledige weg terug was niet meer wenselijk. Een grote nieuwe groep van medewerkers proefde van de autonomie van thuiswerk en neemt dat voortaan mee in de wensenlijst bij de keuze voor een (nieuwe) werkgever.

2. Lege kantoren en spooksteden

In het midden van de lockdown voorspelden futuristen dat het kantoor verleden tijd is. Ze spraken over leegstaande kantoren. Mensen die verder van steden zouden gaan wonen en daar hun thuiskantoor zouden installeren. Ze hebben het over spooksteden, die alleen toeristen aantrekken in het weekend, maar op weekdagen akelig stil en leeg zijn.

Ik ben ervan overtuigd dat het niet zo ver zal komen. De opluchting om terug op kantoor te mogen werken is groot. We missen onze collega’s en vinden het lastig om voor alles virtueel te communiceren. Het kantoor van de toekomst wordt een clubhuis waar je graag naartoe komt, waar je brainstormt in groep en waar je informele momenten deelt. Het kantoor waar een zekere structuur, voorspelbaarheid en discipline aanwezig is, misten we soms thuis. We waren op onszelf aangewezen om de dag in te delen en als we dat continu moeten doen, verslapt onze focus.

3. Fijn om thuis te zijn

Eenmaal teruggekeerd naar business as usual, komen herinneringen aan de voordelen van ongestoord thuiswerken bovendrijven. De slinger zal voor velen in het midden eindigen. Ergens tussen volle weken op kantoor, files en vergaderingen enerzijds en de complete vrije invulling van je werktijd in pyjama anderzijds. De thuiswerkplek is de ideale plek om creatief te zijn. Dat ervaar ik niet alleen zelf, onderzoek bevestigt dat ook.

4. Nieuwe definitie van professionaliteit

We herdefinieerden professionaliteit: een kostuum en handdruk hoeven niet. We toonden ons huis en zagen kinderen en katten passeren ... Een dik kruis over werk-leven. Het werd allemaal leven! Voordien zou dat als onprofessioneel zijn bestempeld. Nu overkwam het iedereen, dat maakte het net menselijker en authentieker. We voelden ons daardoor meer verbonden.

De proeftuin van de lockdown geeft een vertekend beeld van Het Nieuwe Werken. Organisaties hebben nood aan een individueel en collectief veranderingstraject voor hun medewerkers. Laat de lockdown een aanzet zijn en laten we daaruit lessen leren om het nog beter doen. We zullen in de toekomst sowieso spreken over een pre- en postcoronatijdperk op het vlak van werkorganisatie. Ik ben benieuwd wat de komende jaren zullen brengen.


Voorbij Het Nieuwe Werken

MEER INFO OVER HET BOEK »


Lees ook

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief