Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Tien prangende vragen over het nieuwe Wetboek Vennootschappen en Verenigingen

Wit u graag weten...

 1. ...of de nieuwe definitie van de “vereniging” betekent dat een vzw nu écht zonder nadenken onbeperkt handels-/marktactiviteiten mag ontplooien?
 1. ...hoe streng het winstuitkeringsverbod is geworden voor vzw en stichting en of de belangenconflictenregeling voor bestuurders daar een rol in speelt?
 1. ...of een rechtspersoon-bestuurder in een vzw één, meer of afwisselende vaste vertegenwoordigers mag sturen?
 1. ...hoe de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid in vzw en stichting wordt beperkt ?
 1. ...of een statutenwijziging echt nodig is tegen 1 januari 2020 en hoe het overgangsrecht is geregeld? 
 1. ...welke checklist u kan gebruiken om de statutenwijzigingen voor vzw, stichting en coöperatieve vennootschap voor te bereiden?
 1. ...welke modelclausules u kunnen inspireren om de nieuwe wettelijke bepalingen te integreren in de statuten van vzw, stichting en coöperatieve vennootschap?
 1. ...of bestuurders sinds 1 mei 2019 geruster kunnen slapen?
 1. ...welke procedures voor fusie, splitsing en inbreng van algemeenheid er sinds 1 mei 2019 bestaan om verregaande samenwerking tussen vzw’s mogelijk te maken?

Dan mag u de praktische opleidingen over ‘Het nieuwe Wetboek Vennootschappen en Verenigingen op maat van de vzw, stichting, ivzw en coöperatie’ niet missen! Want al wie in, met en voor een vzw, stichting, ivzw en coöperatieve vennootschap werkt moet weten wat de impact is van het nieuwe Wetboek van Vennootschappen en Verenigingen (‘WVV’) op de werking en de statuten ervan.

Tijdens twee studienamiddagen brengen we u wegwijs in het nieuwe Wetboek Vennootschappen en Verenigingen:

 • De eerste studienamiddag (dinsdag 8 oktober 2019) focust op vzw, stichting en ivzw en wordt gegeven door Marleen Denef.
 • De tweede studienamiddag (dinsdag 5 november 2019) concentreert zich op de coöperatieve vennootschap, met toelichting door Bram Van Baelen en Hannes Hollebecq.

Deelnemers kunnen inschrijven voor elke opleiding afzonderlijk of voor beiden samen.

» Schrijf u hier in voor de opleiding


Lees ook

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief