Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Studienamiddag UHasselt: Patrimonium 2017

Het nieuwe erfrecht in theorie én praktijk

Een studienamiddag georganiseerd door de Faculteit Rechten van UHasselt

uhasseltEen nieuw gerechtelijk jaar, een nieuw boekdeel Patrimonium! Hoe anders kunnen wij dit vieren dan met een studienamiddag over de hervorming van het erfrecht?

Deze studienamiddag, georganiseerd door UHasselt, gaat door op donderdag 23 november 2017 in Hasselt (Auditorium Louis Roppe - UHasselt).

Na een theoretische uiteenzetting van prof. dr. Charlotte Declerck wordt u uitgenodigd om op interactieve wijze deel te nemen aan twee workshops.

Deelnemers aan de studienamiddag krijgen automatisch het boek Patrimonium 2017 en een documentatiemap over het nieuwe erfrecht.

Meer informatie en inschrijven »

 

Programma

13.00u. Onthaal deelnemers

13.20u. Verwelkoming door de voorzitter

13.30u - 15.00u. Het nieuwe erfrecht in theorie
Prof.dr. Charlotte Declerck, hoofddocent UHasselt, advocaat Tiberghien

15.00u. koffiepauze

15.30u. -17.30u. Het nieuwe erfrecht in praktijk - 4 parallelle workshops. Elke deelnemer kiest twee workshops

Reeks 1 - 15.30u tot 16.30u
Reeks 2 - 16.30u tot 17.30u

 • Workshop 1: vereffening en verdeling: een casusgerichte benadering - Sibylle Taillieu, Senior Counsel Eubelius Advocaten
 • Workshop 2: aandachtspunten bij het opstellen van erfovereenkomsten - Ernst Van Soest, notaris te Hasselt, Voorzitter Commissie Familierecht van de Koninklijke Federatie van Notarissen & Katrijn Boone, juridisch adviseur en Teamleader Consultatiecentrum Fednot
 • Workshop 3: bemiddeling in erfeniszaken: tips & tricks - Liliane Gepts, Erkend Bemiddelaar Amani Consult
 • Workshop 4: familiaal vermogensbeheer in het licht van het nieuwe erfrecht - Alain Van Geel, advocaat-vennoot Tiberghien Advocaten

17.30u. Vragenronde en slotbeschouwingen door de voorzitter

Meer informatie en inschrijven »

 

Praktische informatie

Donderdag 23 november 2017 om 13.00 uur

uhasselt

Locatie
Universiteit Hasselt
Auditorium Louis Roppe
Martelarenlaan 42
3500 Hasselt

Parkeren: betaalparking onder het Kolonel Dusartplein

Deelnameprijs

 1. Basisprijs: 189 euro (excl. 21% btw). Dit omvat de deelname aan de studienamiddag, koffiepauze met Limburgse vlaai,  het boek Patrimonium 2017 en een documentatiemap.
 2. Voordeelprijs voor nieuwe abonnees: 168 euro (excl. 21% btw). Dit omvat de deelname aan de studienamiddag, koffiepauze met Limburgse vlaai, het boek Patrimonium 2017 en een documentatiemap. Vanaf 2018 krijgt u de nieuwe edities van het boek Patrimonium automatisch toegestuurd aan een voordeelprijs
 3. U heeft reeds een abonnement op Patrimonium? U betaalt 85 euro. Dit omvat de deelname aan de studienamiddag, koffiepauze met Limburgse vlaai en een documentatiemap. Het boek Patrimonium 2017 ontvangt u via die Keure in het kader van uw abonnement
 4. Studenten van de Universiteit Hasselt dienen geen inschrijvingsgeld te betalen voor de deelname aan de studiemiddag (incl. koffie met Limburgse vlaai).

Indien u niet kan deelnemen aan de studienamiddag kan u het boek bestellen aan 110 euro/ex. (incl. btw / excl. verzendkosten).

Een abonnement nemen op Patrimonium kan aan 88 euro/ex. (incl. btw / excl. verzendkosten). U krijgt dan automatisch, jaarlijks de nieuwe editie toegestuurd.

Permanente vorming

 • De erkenning door de Orde van Vlaamse Balies werd aangevraagd.
 • Tussenkomst van het Instituut voor Gerechtelijke Opleiding werd aangevraagd. Het Instituut voor Gerechtelijke Opleiding komt enkel tussen in geval van effectieve aanwezigheid van de ingeschreven deelnemer; indien verhinderd kan men zich laten vervangen door een collega.
 • De erkenning door de Nationale Kamer van Notarissen werd aangevraagd.

Schrijf u nu in voor de studienamiddag »


Lees ook

Ontdek ook

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief