Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Pieter Pecinovsky wint ETUC Brian Bercusson Award 2019

Pieter PecinovskyDr. Pieter Pecinovsky heeft met zijn doctoraal proefschrift "EU economic governance en het recht op collectief onderhandelen" (2018) de ETUC Brian Bercusson Award on European Labour Law gewonnen. Met deze vierjaarlijkse prijs wil de European Trade Union Confederation (ETUC) een uitstekend en dynamisch wetenschappelijk werk dat van grote waarde is voor de rechten van de werknemers, eren ter nagedachtenis van professor arbeidsrecht Brian Bercusson (1947-2008).

Enkel doctorale proefschriften in Europees Arbeidsrecht die met succes verdedigd zijn tussen oktober 2014 en oktober 2018 kwamen in aanmerking. De selectie en beslissing werd genomen door een Comité bestaande uit de experten van het ETUI Transnational Trade Union Rights (TTUR) Network.

Over het boek 'EU economic governance en het recht op collectief onderhandelen':

EU economic governance en het recht op collectief onderhandelenIn het onderzoek ging Pieter Pecinovsky de impact van het economic governance-systeem van de EU na op het sociale beleid van de lidstaten.

Hoewel de meeste instrumenten van EU economic governance veel elementen van soft law vertonen, hebben bijvoorbeeld de jaarlijkse aanbevelingen aan de lidstaten een duidelijke invloed. Vooral tijdens de economische crisis leidde dit tot heel wat aanbevelingen en nationale maatregelen die een inperking vormden van het recht op collectief onderhandelen.

Het proefschrift brengt dit systematisch in kaart en geeft normatieve aanbevelingen aan de EU en de lidstaten om het respect voor fundamentele sociale rechten te verzekeren.

» MEER OVER HET BOEK


Lees ook

Publicaties in de kijker

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief