Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Open Monumentendag 2020!

Zondag 13 september 2020 is het Open Monumentendag, hét grootste culturele eendagsevenement van Vlaanderen! Net zoals de vorige jaren kunnen we op die dag bekend en minder bekend erfgoed verkennen. Honderden monumenten in heel Vlaanderen stellen namelijk gratis hun deuren open voor het grote publiek. Voor deze 32ste editie zal u echter, omwille van het coronavirus, extra voorbereid op pad moeten gaan.

3 tips om Open Monumentendag coronaproof te beleven:

  • Bekijk hier wat er in uw omgeving te beleven valt en reserveer uw bezoek;
  • Check op voorhand de veiligheidsmaatregelen;
  • Verplaats u zoveel mogelijk te voet of met de fiets.

Uw dag samenstellen? Via de handige programmagids kunt u snel per regio alle open monumenten opzoeken. Wat dacht u van een exclusieve rondleiding? Een virtueel bezoek? Een fietsroute? Of een leerrijke wandeling? Er is voor elk wat wils!

Open Monumentendagen in Wallonië

Tijdens hetzelfde weekend kan u op 12 en 13 september ook op stap in Wallonië. Perfect voor wie verschillende plekjes in Wallonië wil ontdekken die anders niet toegankelijk zijn. Meer info vindt u hier.


Krijgt u maar niet genoeg van ons erfgoed?

Monumenten en Landschappen

Het tijdschrift M&L laat u kennismaken met de wereld van monumenten, landschappen, archeologie en erfgoedzorg in Vlaanderen. 

Het tijdschrift Monumenten en Landschappen verschijnt zesmaal per jaar en behandelt een brede waaier aan boeiende thema's.

Klik hier voor meer informatie over M&L »


Lees ook

Publicaties in de kijker

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief