Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Open Monumentendag 2019!

Zondag 8 september 2018 is het Open Monumentendag! Net zoals de vorige jaren kunnen we op die dag bekend en minder bekend erfgoed verkennen. Honderden monumenten in heel Vlaanderen stellen namelijk gratis hun deuren open voor het grote publiek.

Uw dag samenstellen? Via de handige programmagids kunt u snel per regio alle open monumenten opzoeken. Wat dacht u van een tentoonstelling? Een rondleiding? Een fietsroute? Of eerder een verbluffende privéwoning? Er is voor elk wat wils!

Open Monumentendagen in Wallonië

Tijdens hetzelfde weekend kan u op 7 en 8 september ook op stap in Wallonië. Perfect voor wie verschillende plekjes in Wallonië wil ontdekken die anders niet toegankelijk zijn. Bovendien leert u de monumenten op een andere manier kennen dankzij tentoonstellingen over originele onderwerpen, rondleidingen met fakkels en boeiende verhalen.


Krijgt u maar niet genoeg van ons erfgoed?

Tijdschrift Monumenten en landschappen

Het tijdschrift M&L laat u kennismaken met de wereld van monumenten, landschappen, archeologie en erfgoedzorg in Vlaanderen. 

Het tijdschrift Monumenten en Landschappen verschijnt zesmaal per jaar en behandelt een brede waaier aan boeiende thema's.

Klik hier voor meer informatie over M&L »

Ontdek ook

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief