Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Open Monumentendag 2018!

Zondag 9 september 2018 is het de 30ste editie van Open Monumentendag! Net zoals de vorige jaren kunnen we op die dag bekend en minder bekend erfgoed verkennen. Honderen monumenten in heel Vlaanderen stellen namelijk gratis hun deuren open voor het grote publiek.

Heeft u uw dag al samengesteld? Via de handige programmagids kunt u snel per regio alle open monumenten opzoeken. Wat dacht u van een tentoonstelling? Een rondleiding? Een fietsroute? Of eerder een kasteel gaan bezoeken? Er is voor ieder wat wils!

Open Monumentendagen in Wallonië

Tijdens hetzelfde weekend kan u op 8 en 9 september ook op stap in Wallonië. Dit jaar zijn de Waalse Open Monumentendagen gefocust op ‘Ongebruikelijk Erfgoed'. Bezoekers kunnen ongebruikelijke plaatsen, gebouwen of sites bezoeken. Maar laat u ook verrassen door ongebruikelijke manieren van ontsluiten of presenteren van het Waalse patrimonium.


2018 is bovendien het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed. Dat wil zeggen dat er gedurende het hele jaar evenementen plaatsvinden om het Europees erfgoed te vieren. In het Tijdschrift Monumenten en Landschappen besteden we hier dit jaar ook aandacht aan.

Klik hier voor meer informatie over M&L »

Ontdek ook

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief