Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Waarom zijn politie en andere overheden geïnteresseerd in drones?

Er kan worden vastgesteld dat naast de landbouw, de grensbewaking, verzekeringsmaatschappijen, enz. nu ook de politie & brandweer meer en meer technologische middelen inzet om het toezicht en de criminaliteitsopsporing te versterken én verbeteren. Terwijl er voordien gewerkt werd met vaste camera's met zwart-witbeelden, wordt er nu gebruik gemaakt van intelligente camera's die naast hogeresolutiebeelden ook geluid vastleggen.

Bij grote manifestaties, bij verkeersongevallen en voor de Cel Vermiste Personen zijn het voornamelijk drones die door de politie en brandweer worden ingezet om de veiligheid te garanderen. Ook bij kleinere acties zoals luchtobservaties, opmaak van digitale plannen en foto's, verkeershandhaving, ondersteuning van de interventieploegen en de detectie van brandhaarden kan een drone vandaag de dag niet ontbreken.

Wil u meer weten over drones?

Drones in 101 vragen

In het nieuwe boek van Rob De Roo, Evelien De Pauw en Wim Hardyns (Drones in 101 vragen) wordt er praktische informatie gegeven inzake regelgeving, marktevolutie, sectoren, enz.


Lees ook

Publicaties in de kijker

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief