Je gebruikt een verouwderde browser. Upgrade je browser voor een betere surfervaring op deze website.

Freedom, Inc: de kracht van je werknemers

“Als je hekken rondom mensen zet, krijg je schapen. Geef mensen de ruimte die ze nodig hebben.”

Met dit in het achterhoofd bouwde William L. McKnight, de legendarische CEO van 3M, een bedrijfscultuur uit die werknemers de ruimte gaf voor creativiteit en ondernemingszin. En met succes, want na meer dan 90 jaar heeft de strategie nog niets aan kracht verloren.

Vrijheid werkt

Bevrijde werknemers leiden bedrijven naar succes. Toch blijft bureaucratie en controle de standaard. Hoe dit komt? Bureaucratie is te vergelijken met obesitas: iedereen kent de gevolgen en iedereen weet hoe je gewicht kan verliezen, dus de weg naar het ideale gewicht ligt volledig open. Toch slaat niet iedereen deze weg in, omdat het eenvoudiger is in oude gewoontes te vervallen. Zelfs wanneer die slecht voor je zijn.

Voor elk bedrijf

Samengevat: veel managers bewonderen de bevrijde bedrijven, maar veranderen niets aan hun eigen methodes. Dat wil niet zeggen dat ze het niet kunnen. Kijk maar naar de verscheidenheid aan bevrijde bedrijven: Harley-Davidson, verzekeringsmaatschappij USAA en reclamebureau The Richards Group zijn slechts enkele voorbeelden.

Elk bedrijf kan met deze vier principes aan de slag:

  1. Stop met vertellen en begin te luisteren. Verwijder daarna alle symbolen en praktijken die jouw personeel ervan verhinderen zich intrinsiek gelijk te voelen.
  2. Deel je visie op het bedrijf openlijk en actief. zodat mensen zich die visie eigen maken. Maar doe dit niet voor stap 1, want mensen die niet als gelijken worden behandeld, zullen zich niet achter jouw visie scharen.
  3. Probeer niet om mensen te motiveren. Bouw een omgeving uit die hen toelaat te groeien en zichzelf te sturen, zo motiveren ze zichzelf. Wanneer ze de visie uit stap 2 begrijpen, zullen ze de rest doen, en laat hen dat ook doen.
  4. Blijf alert. Wil je je bedrijf bevrijd houden, wees dan zelf de waakhond van de bevrijdingscultuur.

Deze principes zijn universeel, en toch werken ze verschillend in elke situatie. De kracht van bevrijde bedrijven is dat ze niet langer afhankelijk zijn van één leider, maar gestuwd worden door de kennis en vaardigheden van de hele organisatie.

Wil je meer weten? Gebruik de gids Freedom, inc. om je bedrijf te bevrijden.

Freedom Inc

 

De cultuur van vrijheid werkt – en Freedom, Inc. onthult de geheimen van een succesvol zakelijk paradigma dat steunt op een omgeving die vertrouwen schenkt, niet hiërarchisch werkt en bevrijd is.

Ontdek het hier


Lees ook

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief